Открива се сборна експозиция живопис – “Музика за очите”

Обобщаващо и интригуващо ще изглежда сборната експозиция обединена в темата “Музика за очите”. Тя е подсказана от последните две изложби, в които преклонението пред  женската красота бе своеобразен акцент – жената, в хилядите й превъплъщения и състояния.   В този смисъл експозицията залага на провокацията от съпоставяне на различни гледни точки и художествена изразност.
До имената на ненадминатите в темата познавачи  Димитър Манолов, Васил Петров, Стефан Хаджи-Николов, Любен Пашкулски, Кирил Янев и Светлин Ненов, в афиша ще се впишат Михаил Бешев, Камен Кисимов и Евстати Маринов /последният подгряващо преди самостоятелната си изложба/. Смело и атрактивно ще е участието на сравнително по-младите, но вече утвърдили се в художествените среди автори: Емилия Бояджиева, Ивайло Евстатиев, Павел Митков и Мария Христова.
Ескпозицията няма претенции да покаже най-новите достижения на споменатите автори, тя има чисто емоционален и естетически мотив, инспириран от последните две изложби, тези  на Васил Петров и Стефан Хаджи-Николов.
Спонтанна и  елегантно издържана, експозицията е истинско музика за очите.

От 10 септември до 30 октомври
галерия “Актив Арт”

   

Сподели в: