Открива се нова галерия в София

На 28 ноември 2007 г. с изложба на  Крикор и Мъгърдич Касапян отваря врати най – новата софийска галерия АГОРА. Намира се на  улица „Удово” 3, срещу НДК.

Двамата братя Касапян са родени в Пловдив през 1963 година. Завършват Художествената академия през 1990 при проф. Галилей Симеонов и след това продължават кариерата си на художници в тандем. Работят в областта на графиката, подчертаният им интерес е към екслибриса. В графичните си листове  художниците постигат една невероятна образност, родена от богата им фантазия, от специфичната интерпретация на познати библейски и философски теми и от майсторството на графичния изказ, постигнат с техниката на сухата игла.

Крикор и Мъгърдич Касапян
участват в изложби в Белгия , Холандия, Англия, Полша, Испания, САЩ, Япония, в биеналетата на графиката във Варна и триеналето в София. Техни творби се намират в НХГ, във “Виктория и Алберт” музей – Лондон, в галерия “Душиша” – Япония, в много частни колекции. Носители са на престижни награди от различни форуми на графиката –  у нас, от Международното триенале на графиката в  Япония, от биеналето на екслибриса в Бодио Ломнаго, Италия, от биеналето на модерния екслибрис в Полша, от Британската международна изложба за малка графика.

Изложбата им в галерия Агора е дългоочакваното завръщане при почитателите им в София.

Сподели в: