Открива се изложба "Учебна рисунка"

На 20 май 2009 г. от 18:30 часа, в салона на читалище "Добри Чинтулов", София, се открива изложбата "Учебна рисунка" на възпитаниците на Майсторския клас на художника Никола Ангелаков.

Курсът съществува от пет години. Това е петата му, юбилейна и най-голяма изложба. В нея участват над 50 автора със 150 картини. Авторите са ученици от първи до дванадесети клас и свободно практикуващи художници, които са завършили Академията. Експозицията не се прави с цел продажба, а отразява дейността на курсистите през учебната година октомври 2008 – юни 2009 г.

"Специфичното за този курс е, че тук учениците се готвят за реализация и за кандидатстване във всички ВУЗ-ове, които имат приемен изпит „Изобразително изкуство” – обяснява г-н Ангелаков. За това между творбите има етюди, пейзажи за Лесотехническия институт, рисунки по програмата на Техническия университет, за Художествената академия – сценография, плакат, мода, Педагогика на изобразителното изкуство и т.н.

В края на годината спокойно мога да кажа, че като обем този курс няма аналог в България. В него са записани 74 курсиста, от които активно идват около 50 души. Сега вече курсът е към края си – малките си отиват, големите ще продължат до юни, когато започват кандидатстуденските изпити. Надявам се, както всяка година досега, моите ученици да се класират успешно. За досегашната си дейност читалището е дало петдесет студента – всяка година по десеттина души биват приети във ВУЗ – допълва още Никола Ангелаков."

Място: Народно Читалище "Добри Чинтулов", ж.к. "Дианабад", бул. "Никола Габровски" 55
Дата: 20 май 2009 г. (сряда), 18: 30 часа

Вижте още:
От 7 до 47-годишни рисуват заедно
Рисуват дори на Коледа

Сподели в: