Открива се изложба "Бъди другия"

В "Арт галерия Кирил Божков" Ул. Славянска 35 може да разгледате от 1-ви септември изложбата на Кирил Божков "Бъди другия".

Галерията работи всеки ден от 11, 00 до 19, 00 часа. Почивен ден – неделя.

Бъди другия

1.09.2010 – 26.09.2010.

 /„Днес небето няма да работи”,  „Автоконгрес”, „Левски, “Изток-запад”./

Вече не е новина. Да се стремиш да бъдеш друг вече е традиция. Томове могат и трябва да се напишат за това изкуство на оцеляването – оставяш това, което си и ставаш друг, или поне искаш да станеш друг.

Случвало ли Ви се е да карате кола по родните пътища? А да се разболеете? А да отидете на почивка? Опитвали ли сте да направите добро дело, да създадете нещо?

Колко често сте си казвали: “Tова не е истина! Това не се случва с мен. Обаче и но…

Достатъчно е да вземеш един вестник, да попрочетеш какво става в държавата ни, за да си кажеш:”Ех, ако не бях аз, ако бях някой друг, ако бях другаде …”
Останалото е в картините. Само няколко на тази тема, познати, но не достатъчно.
Ще бъда щастлив, ако не се намери някой да попита -„ А какво сте искал да кажете с тази?”

И все пак би било по-добре от неловко мълчание.   

Кирил Божков
                                                                                                                           
Роденият през 1964г. в Нови хан Кирил Божков се дипломира по специалността Стенопис в Националната художествена академия, а през 1994г. започва преподавателска работа в катедра Живопис, където днес е главен асистент. От 1983г. до сега участва в 150 групови и 30 самостоятелни изложби в България, Германия, Япония, Египет, Съединените щати, Полша. Негови работи са притежание на Националната художествена галерия и Софийската градска галерия, както и на галерии и частни колекции в целия свят.

Сподели в: