Открива се изложбата "Малките творци на Пловдив"

На 18 април от 18 часа ще се състои откриването на изложбата „Малките творци на Пловдив” в галерията на мол „Галерия Пловдив”.

По инициатива на зам.-кмета по културата Петя Гогова през март възпитаниците на всички 61 детски градини на територията на Пловдив се включиха в творчески маратон по рисуване. Ръководството на всяко детско заведение представи след вътрешно журиране по 5 творби на Дружество на пловдивските художници, които са подредени в изложбата „Малките творци на Пловдив”. Жури от именити художници ще награди 7 от най-добрите малки творци, оценявайки общо от около 305 рисунки. С този акт местната общинска управа и Дружество на пловдивските художници поставя началото на мост на приемствеността. Той е една от инициативите, посветени на наближаващия вековен юбилей на най-старата творческа формация в България. Организаторите се надяват, че след години сред плеядата именити български творци ще видим имената и на малките сега автори.

На 18 април от 18 часа ви очакват слънчевите творения на детството на Пловдив, съпътстваща музикална програма и много изненади.

Сподели в: