Открива се изложбата „Лица“ на младия Недялко Иванов – Нечо

На 12 март в галерия Париж се открива дебютната изложба на младия и все още непознат на българската публика художник – Недялко Иванов – Нечо.

Една от задачите на галерия Париж е да подава ръка на младите и талантливи творци. Предстощата изложба „Лица“ е докателство за това, че галерията търси и подкрепя новите и непознати имена на съвременното българско изкуство.

Недялко Иванов завършва художествената гимназия в София – специланост графика, а след това в Софийския университет  –  педагогика с изобразително изкуство.

В галерия Париж, Нечо ще направи своя първи сериозен дебют, като автор и ще заяви в пространството своето интересно и свежо виждане за света. Експозицията ще се състои от  четиринадесет рисунки, показващи различни човешки лица и фигури, които са от една страна умишлено деформирани, но от друга – те са всъщност с ярко подчертан детайл, който придава необходимата им характерност и излъчване.
Цветовете са ярки и наситени, като този специфичен колорит е важна част от самия стил на автора, който някои биха причислили към авангардизма, но всъщност той е прекалено специфичен, за да бъде вкаран в някакви рамки или течения.

Надяваме се тази изложба да е първото стъпало към един успешен и дълъг творчески път, който Нечо неминуемо ще извърви, разбира се, с помощта  и подкрепата най-вече на българската публика.

Изложбата ще продължи до 28 март 2009 г., като може да бъде разгледана и он-лайн в сайта на галерията.
www.gallery-paris.com

Сподели в: