Откриват Читалня в Градската градина в София

На 29 юли, от 19:00 ч., в изоставения павилион в Градската градина в София, ще бъде открита читАлнЯта.

Проектът е осъществен с подкрепата на всичките дарители (близо 600!) и доброволци, които се включват в реализирането на идеята със свои любими книги, с отделено време, енергия и добри думи.

По време на събитието ще бъдат връчени тържествено първите читателски карти на основните ни партньори и съмишленици, а с музикална изненада за всички в парка ще се включат от ансамбъл за съвременна класическа музика “180 градуса”.

Важно: От 30 юли, четвъртък, читАлнЯта ще отвори врати и за всички граждани, а притежателите на дарителски сертификат ще могат да вземат на място своята читателска карта всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

За да се развива и обновява непрекъснато книжната колекция на читАлнЯта, дарителската кампания за книги остава постоянна. Читателска карта ще се издава само срещу дарение на поне една книга, като за улеснение ще има и списък със заглавия, от които всеки може да избере какво да подари.

читАлнЯта се реализира от ОП “Туризъм” на Столична община и Сдружение за градски читални с подкрепата на Програма Европа 2015. Партньори на проекта са също EASA България, Сдружение “Трансформатори", сайтът "Аз чета", Българската библиотечно-информационна асоциация, Студио за програмиране и дизайн "Ризолв", Студио за графичен дизайн Fullmaster, Vivacom, Da Vinci Learning, Pocketbook и Фестивал “180 градуса”.

Сподели в: