Откриват София Филм Фест

Започва 13-ят филмов фестивал в столицата, като официалният старт е на 5 март (четвъртък) в НДК. Първият филм, с който ще стартира фестът е българският "Козелът", за който прожекцията е и световна премиера. Филмът, дело на Георги Дюлгеров, започва в 19.30 часа в зала 1 на НДК.

90 игрални, 40 документални и 60 късометражни филма ще бъдат показани по време на 13-тото издание на фестивала. По време на София филм фест ще бъдат показани три филма, наградени с „Оскар” преди броени дни. На 6 март (петък) в зала 1 на НДК е премиерата на „Милк” на Гюс Ван Сант. За ролята си на първият американски политик гей, Шон Пен получи награда "Оскар" от Американската киноакадемия. На 10 март ще има специална прожекция на „Беднякът милионер”, носител на осем Оскар-а, редица награди "Златен глобус" и БАФТА. на 14 март в кино „Люмиер” ще бъде показан „Четецът” с Кейт Уинслет в главната роля, която също бе наградена с "Оскар" за изпълнението си.

Билети за прожекциите от програмата на София Филм Фест може да откриете на касите на НДК. Филмите от програмата може да гледате в НДК, кино Люмиер, кино Одеон, Дом на киното, Чешки център, Френски културен център.

Над 200 чуждестранни гости ще посрещне София Филм Фест

"Козелът" на Георги Дюлгеров ще открие "София Филм Фест"

Сподели в: