Откриват самостоятелна изложба на Викенти Комитски

Първата самостоятелна изложба на Викенти Комитски ще се открие в галерия "Васка Емануилова", филиал на Софийска градска художествена галерия. Изложбата се осъществява в рамките на платформата за млади автори и съвременно изкуство “Място за срещи”. В нея са включени обекти, рисунки и инсталации, сред най-новите произведения на автора. Обединени от самото пространство на изложбата и почерка на младия художник, те създават вътрешни връзки по между си, поставяйки актуални теми: сред тях са проблемът за институциите на образованието, глобализираните географски ориентири, въпросът за съвременните начини на комуникация и самата фигура на художника.

За автора

Викенти Комитски е от най-младото поколение художници, работещи в България. Завършва специалност Скулптура в Националната художествена академия, София. Участва в множество изложби на различни места в и извън България и е сред номинираните автори за наградата БАЗА, 2008.

Изложбата се открива на 12 март (четвъртък) 2009г. от 18.00 часа в галерия "Васка Емануилова". Ще е открита за посетители до 12 април.

 

Сподели в: