Откриват ново заведение за популяризиране на българската поп и рок музика

Българската музика вече има свой дом. Нарича се “Bulgarche Music Café” – единственото по рода си у нас заведение, което има за цел да популяризира съвременната българска поп и рок музика.

“Bulgarche Music Café” в основата си е заложило социалната кауза да подпомага развитието на популярната българска музика. Заведението представя под формата на музей музикалната история на страната и активно подпомага нови музикални проекти на български автори.

“Bulgarche Music Café” обединява творчеството и историята на поколения музиканти, създали незабравимите и любими български песни. Тук емблематичните вещи на някои български звезди разказват историята на родната музика от 50-те години до днес – кецовете на Васил Найденов, с които той се представя на "Мелодия на годината 1987”, първите бас и соло китари на Кирил Маричков  и Петър Гюзелев от "Щурците", скандалната  рокля с трикольор на фолк-дивата Камелия и много други сценични костюми, бижута, снимки и знакови предмети на звездите в България.

Проектът носи социалната отговорност да подпомага нови творчески идеи на артистите и да съхрани музикалната идентичност на България.
Модерният дизайн на интериора е съчетание от автентични български мотиви и съвременни елементи. Заведението разполага с над 200 места, 24 плазмени екрана за визуализация на музикалните клипове, 6 от които с размер 63 инча. Изградена е и собствена сцена за участия на изпълнители на живо.

Отлично допълнение към българската музика е любимата българска кухня. Там ще се предлагат традиционни ястия, приготвени от най-добрите и подбрани български продукти.

“Bulgarche Music Café” приема за свое мото незабравимия рефрен "Моя страна, моя България!”.

Официалното откриване на заведението ще бъде на 23 юни 2008 г. от 20 часа в Mall Varna, етаж 3 с участието на новите звезди от „Music Idol”,  Анелия и Миро и любимеца на всички поколения Васил Найденов.

Сподели в: