Откриват "Музей на пчелата" в София

Kafene.bg | 29.11.16Сдружение „Био Град София открива "Музей на пчелата" в София. Офиалното му представяне пред посетителите ще бъде на
Събитието ще се състои на 3 декември, събота, от 12.00 часа до Метростанция „Г. М. Димитров“,-  ул. „Иван Багрянов“ и Метростанция Г. М. Димитров“ .

Музеят на пчелата е специално изградена къщичка във формата на пчелна пита, направена от глина, с тревен покрив, на който през пролетта ще има цветя за пчелите.

Музеят ще работи целогодишно. Вътре в него има специално изграден наблюдателен кошер и богат информационен снимков материал. А през специално прозорче всички посетители ще могат да наблюдават живота на пчелите.

Музеят цели да повиши общата култура и знанията за пчелите и тяхната роля не само за поддържането на биоразнообразието в големия град, но и изобщо за съществуването на хората.

Организаторите канят на представянето представители на СО-район „Студентски“, „Спортна София“, представители на множество пчеларски организации, преподаватели и студенти, граждани и гости на София.
реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Сънувах, че сънувам. Събудих се насън и с радост установих, че още спя

    Жарко Петан

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker