Откриват изложба на рисунки от деца, претърпели трансплантация

На 12.03.2010 г. в 14:00 ч. в Националния дворец на децата ще бъде открита изложбата “Да си добър като дете”. Тя има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите на донорството в България, на хората чакащи за трансплантация и на живота им след нея.

Рисунките в изложбата са предоставени от деца претърпели трансплантация и деца в неравностойно положение и са в подкрепа на 27-годишната Елена Димитрова, която очаква животоспасяваща трансплантация в чужбина.

Елена Димитрова страда от заболяването фамилна аденоматозна полипоза (FAP). На 23.01.2010 г. след тежка неуспешна операция във Военномедицинска академия, Елена загуби цялото си тънко черво. Състоянието й не позволява поемането на храна през устата. До трансплантацията на тънко черво, Елена ще остане в болницата на венозно хранене, което, освен че е изключително мъчително, уврежда останалите й органи и е опасно за нея.

Изложбата “Да си добър като дете” е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и се организира от Българския съюз на трансплантираните, Националния дворец на децата и неформалната гражданска инициативна група в помощ на Ели. На изложбата ще присъстват представители на Изпълнителната агенция по трансплантация, пациентски организации и др.

Изложбата ще продължи до 24.03.2010 г.

Сподели в: