Откриват Великденска изложба на минерали и скъпоценни камъни

По традиция Националният музей „Земята и хората” организира годишно три изложби на минерали и скъпоценни камъни. Тази година Великденската изложба ще се състои от 23 до 28 март. В нея ще вземат участие над 45 фирми, колекционери от България, гости от Армения и Украйна.

Специално за абитуриенти и ценители ще се предлагат фасетирани скъпоценни камъни като рубини, изумруди, топази, аквамарини и турмалини във всички разцветки, както и изделия от тях на достъпни цени.

Ще може да разгледате и купите бижута от благороднин метали със скъпоценни камъни, бижута с естествени перли и кехлибар. Новост са необработените диаманти като колекционерски образци и като огърлици.  Ще може направите консултация със специалисти от музея.

На изложбата ще се провеждат консултации със специалисти от музея относно видовете камъни и използването на минералите във фъншуй, кристалотерапия и др.

Арменските гости ще предложат изделия от обсидиан, ахати с поразителен рисунък, както и сребърни бижута с тюркоаз, кварц, топаз и ахат с много високо качество на изработката, характерно за тях.

Ще бъдат представени прахови абразиви с много висока чистота, произведени в Русия, предназначени за обработка на камъни и керамика.

Вход за посетители – свободен
 

Сподели в: