Откриване на фотографска изложба "Куба. Животът е радост" на Светослав Калчев 14 септември

На 14 септември от 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център (бул.Васил Левски 57) с голямо кубинско парти ще сe открие благотворителната фотографска изложба “Куба. Животът е радост”.

Лъчезарната кубинка Долорес Де ла Каридад от група Тумбаито и нейните танцьори ще ни пренесат на Острова на свободата с гореща музика, танци и салса настроение.

Благотворителната изложба “Куба. Животът е радост” може да видите до 26 септември.

Всички събрани средства от продажбата на фотографиите ще бъдат дарени в полза на сдружение Деца с онкохематологични заболявания”, за да подкрепят техния проект за изграждане на първия в България Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Светослав Калчев пътешества и снима из Островът на свободата с продължение на почти месец. Прекосява Куба от Пиняр Дел Рио, където се правят най-качествените пури в света чак до Баракоа, първото колониално селище, основано от испанците през 1511г.

Авторът на изложбата вижда Куба като декор от стар забравен филм. Стари шарени фасади, огромни розови кадилаци и едно безкрайно синьо-зелено море. Засмени и безгрижни хора, които се радват на простите неща в живота. Това го вдъхновява за посланието на изложбата: "Животът е радост. Без значение какво имаш".

Сподели в: