Откриване на изложбата “America On Film” от Марк Хайландс

Авторът…

МАРК ХАЙЛАНДС започва кариерата си през 2006г., но бързо привлича вниманието на публиката със смелия си черно-бял фотографски стил. Смесването на емоция и изкуство в неговата работа прави творчеството му високо оценявано от някои от най-големите имена в рок музиката. Резултатът – поредица от фотографии на рок тематика, задкулисни снимки по време на някои от най-големите рок концерти и рок фестивали; Кадри, снимки и лица, които са запечатани пред обектива на малцина, застават с лекота пред неговия фотоапарат, за да запечатат момента. В кратки срокове Марк набира широка популярност на търсен, надежден и коректен фотограф. На един от малкото рок-фотографи, успели да оставят трайна следа едновременно изкуството. Извън музикалната фотография, МАРК работи на свободна практика, като прекарва значителна част от времето си в Западна Америка и Източна Европа.

Изложбата…

„America on Film“ е постоянно развиващ се авторски проект на северноирландския фотограф и режисьор МАРК ХАЙЛАНДС, който предоставя алтернативна, но и изключително реалистична гледна точка на западните щати Калифорния, Невада, Аризона и Юта. Всички фотографии са заснети на черно-бял филм, в естествена светлина и без цифрова обработка, за да уловят истинския дух на Америка, а не този, често представян в лъскавите холивудски филми и предавания.

„America on Film“ е втората самостоятелна изложба на Марк след изключително успешната рок експозиция “Seen A Million Faces…” (2009г.).

За откриването на „Америка on Film в София пристига авторът на изложбата. Събитието ще се състои на 20.06.2013 в 19:00ч., в Галерия Алгара, ул. Цар Самуил 47.

Сподели в: