Откриване на изложбата на Нина Русева – „Обичате ли да рисувате?”

Съюзът на българските художници има удоволствието да Ви покани на откриването на изложбата на Нина Русева – „Обичате ли да рисувате?”.

Откриването на изложбата е на 19 януари и ще продължи до 8 февруари 2012 г., в галерия „Райко Алексиев" на ул. „Раковски” 125.

"Тази изложба е едно пътуване във времето. Един поглед назад във времето от миналото към настоящето. Всичко започна от едни детски рисунки, които съм рисувала на 5 – 6 години и които случайно ми попаднаха. Те са толкова съвършенни, толкова изчистени и като цвят и композиция. Всъщност, в целия си съзнателен живот на художник, аз се опитвам да опростявам формата и цвета в картините си, нещо, което ми се струва толкова сложно, а съм правила с такава лекота като дете. Когато ги видях в главата ми се породиха толкова много въпроси, на които нямам отговор, като например:
Ние променяме ли се? До колко детското остава в нас? и т.н.
Всъщност тази изложба за мен е едно истинско предизвикателство, имах само един месец време да нарисувам картините и реших да пресъздам детските си рисунки през погледа си на художник днес, което на пръв поглед ми изглеждаше доста лесно, но всъщност не се оказа така. В процеса на работа достигнах до извода, че трябва да се учим от детските си рисунки и да се вглеждаме по често в рисунките на децата ни, за да преоткрием себе си.
Вие ще кажете дали съм успяла да се справя със задачата."

Нина Русева

Нина Русева представя свои работи както в самостоятелни изложби, така и в колективни експозиции в страната и чужбина. Нейни картини са част от частни колекции в България, Франция, Германия, Италия, Израел, САЩ, Холандия.

Още на Kafene.bg:

Изложба "Восъчна феерия – батик" на Златка Бобева

Уникалната колекция "Точките" на Деймиън Хърст с премиера в 11 галерии по света

„Калейдоскоп” изложба на Маргарита Войнова

Сподели в: