Откриване на изложбата "Всичко е дизайн"

На 01 юни, петък, от 17:30 часа, ще се състои откриване на изложбата "Всичко е дизайн" в Изложбена зала на Институт Сервантес в София ( ул. Съборна 1).

Оскар Марине, куратор на изложбата, ще присъства на откриването й.

Всичко е дизайн”. Под този девиз се ражда изложба, в която са представени творбите на четиридесет испански дизайнери, които през последното десетилетие създават култови образи на испанското кино, реклама и графика. „Всичко е дизайн” защитава качествения дизайн, който дори да е незабелязан, присъства във всички предмети около нас, не губи своята актуалност и с течение на времето се превръща в символ не само на марката, но и на цялата страна.

Следователно, става дума за изложба, представяща социалната роля на дизайна чрез подборка от плакати, публикации, типография, опаковки и много други предмети, чиито автори са носители на национални награди за дизайн като Енрик Сатуе, Алберто Корасон, Пати Нуньес, Исидро Ферер, Марио Ешкенази, Хавиер Марискал и други. Разбира се, изложбата е своего рода представяне на всички професионалисти, отговорни за създаването на характерните символи и поставили испанския дизайн на много високо ниво.

Колекцията е подбрана от престижния дизайнер Оскар Марине (роден в Мадрид, 1951 г.). Дългогодишна му кариера започва със създаването през 80-те години на списанието „Мадрид ме убива”, посветено на испанското артистично течение „мовида мадриленя”. Оттогава работи с кинорежисьори и музиканти, като Брус Спрингтийн и списания като International Photo Magazine. Той е автор на важни рекламни кампании като Absolut Vodka, Camper или Loewe. Оскар Марине е носител на националната награда за дизайн за 2010 г.

Изложбата ще бъде открита за посещения от 01 до 27 юни 2012 г. от понеделник до неделя включително, от 11.00 до 19.00 часа.

Организатор: Посолство на Испания в България. Със съдействието на Институт Сервантес в София и Sofia Design Week.

Сподели в: