Откриване на изложбата „Без граници” на Стели Грънчаров

Галерия „Артур” представя самостоятелна изложба живопис на Стели Грънчаров. Откриването на изложбата е днес 03 май 2012г. от 18.30 часа в галерия „Артур“, София (пл. „Журналист“, ул.“Цанко Церковски“ 36).

Изложбата ще продължи до 25 май.

Без граници” е поредната изненада за неговата публика. Представените за първи път платна са израз на творческа свобода и стремежът на автора да търси нови полета в изкуството, запазвайки характерната си прецизност и внимание към детайла като смисъл и част от композицията. Основа е класическото, общопризнатото, но интерпретирано абстрактно и модерно чрез играта на колорит и светлина, се превръща в непрекъснато движение през история и съвремие. И в това движение, границите са само кръстопът на различни култури, създаващи обща цивилизация.

Многоцветна мозайка от познати и неочаквани акценти; Париж, Ню Йорк, Рим, Лондон; музеи, класически образци или лица и спомени – изборът е личен, но ярък и завладяващ. Светът е многолик и богат, а пътят към него е отворен, ако си зареден с любопитство и очаквания. Стели Грънчаров ни подарява безсрочен билет за едно цветно пътуване без граници.

Още на Kafene.bg:

 Изложба „Хартията в театъра“ в рамките на Sofia Paper Art Fest

Изложба живопис на Ева Бичакджиян

Откриване на изложбата „Човекът-константа“ на Дечко Узунов и Атанас Яранов

Сподели в: