Отиде си Андрей Баташов

Един от най-талантливите и обичани български артисти, Андрей Баташов, вече няма да радва многобройните си почитатели.

Тази сутрин, около 9.30 часа, любимият на няколко поколения актьор, е издъхнал във Военномедицинска академия. Баташов бе хоспитализиран на 6-ти ноември в болница "Токуда" с влошено здравословно състояние и с напълно отказал черен дроб. След първоначалното му влошаване, лекарите направиха всичко възможно да го стабилизират и започнаха да търсят донор за органа му, и така да успеят да го спасят. Но преди няколко дни, за съжаление, актьорът отново изпадна в тежка кома, след което функциите на повечето му органи отказаха.

Андрей Баташов е роден на 10.09.1965 година във Волгоград, Русия, в знатна фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови. Той е рицар на Ордена на тамплиерите. Актьорът беше и депутат от листата на НДСВ в 40-тото Народно събрание.

Харизматичният Андрей Баташов има над 40 роли в театъра и киното, като успя да покори 3 родни сцени – „Иван Вазов“, „Сълза и смях“ и театър „199″. В последния играеше дълги години и най-емблематичната си постановка "Секс, наркотици и рокендрол". Като режисьор е поставял постановките „Ритъм“, „360 градуса“, „Sexxx“ и „Разбираш ли ме правилно“.

Поклон пред светлата му памет!

Сподели в: