"Отглеждане на детето от 1 до 5 години" от Джо Фрост

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“
представя
ЛУКСОЗНОТО ИЗДАНИЕ

ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТО ОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ
Всичко за грижите и възпитанието на малкото дете

от Джо Фрост

Очаквайте на 19.04.2013 г.
обем: 336 стр.
цена: 19,95 лв.
ISBN 978-954-26-1205-6

Джо Фрост – любимата „Супербавачка“ на Адел и Хю Джакмън

Джо Фрост:

Най-важното пътешествие в живота е това на родител, но проблемът е, че за него няма карта.

Супербавачката на Великобритания

Англичанката Джо Фрост е обикновена бавачка с 15 години професионален стаж, когато вижда обява за набиране на участници в ново шоу за детегледачки и подава молба за участие. Сред хиляди явили се на кастинга тя впечатлява продуцентите с искреност, неподправеност и личната си философия за възпитанието на децата. Джо Фрост е избрана да участва в телевизионната поредица „Супербавачката“. През 2004 г., само след излъчването на първите три епизода, чаровната англичанка се превръща в национална сензация. Година по-късно американската версия жъне огромен успех и получава отлични отзиви от критици и журналисти. „Супербавачката“ е излъчена в над 50 страни и превръща Джо Фрост в най-известната английска специалистка по отглеждане и възпитание на децата. Строгите й, но умерени и справедливи методи се основават на последователност, търпение и любящо отношение. Те впечатляват не само милиони родители по света, но и популярни телевизионни водещи – като Опра Уинфри и Джей Лено, в чиито предавания Фрост е гостувала неведнъж. За този натоварен период от живота си Джо споделя: „Живеех на път цели седем години, докато работех в Америка и Великобритания. Но не се чувствам ощетена, защото наистина обичам работата си“. Тя дори успява да напише няколко книги, които са преведени в много страни.
След излъчването на следващата телевизионна поредица – „Джо Фрост: Възпитател на родители“, Супербавачката става още по-популярна. В тази риалити програма, следвана от камерите, Джо обикаля из Великобритания и помага на семейства да решат проблемите, свързани с грижите за децата. Предаването има амбицията да не е поредният социален експеримент, а да покаже най-разпространените проблеми в грижите за децата, с които се сблъскват хората в ХХІ век.
Фрост решава да прекрати честите пътувания и се установява в Калифорния. В момента работи над третия си телевизионен проект. Супербавачката споделя, че в новата поредица няма да работи само с малки деца, а също и с цялото семейство – родители, тийнейджъри, бебета, дори баби и дядовци. „Ще обърна внимание на почти всички въпроси – обещава Джо, – от храненето и дисциплината до това как да общувате с детето си, да му създадете добър режим на сън и да го приучите към ходене на гърне“.

Бавачката на звездите

Джо казва, че децата винаги са били важна част от живота й и че винаги е умеела да общува лесно с тях и да ги предразположи. Тя е помогнала на стотици родители да се справят в екстремни ситуации или просто да разрешат разпространени проблеми, като съперничеството между братя и сестри или неконтролируеми емоционални изблици. Тя е експерт и в отглеждането на близнаци и осиновени деца.
От изпитаните й съвети са се възползвали не само хиляди родители по цял свят, но и известни личности. Хю Джакмън и съпругата му са се доверили на Джо Фрост в отглеждането на осиновените си деца.

По време на бременността си Адел е гледала внимателно повторенията на английските и американските епизоди на „Супербавачката“. Според приближени на световноизвестната британска изпълнителка, тя смята, че следвайки съветите на Джо Фрост, ще успее да възпита детето си добре.

За книгата

Осланяйки се на дългогодишния си опит в грижите за деца, Джо Фрост уверено напътства родителите в отглеждането и възпитанието на малчуганите от 1 до 5 години. В книгата има практическа помощ за разрешаване на често срещани проблеми при децата в тази възраст. Информацията е удобно представена по теми, като основните принципи и необходими умения са изнесени в карета. Поместени са и специални съвети за самотните родители, за семействата с близнаци или деца с малка възрастова разлика, както и за двойките, отглеждащи осиновени деца.

В „Отглеждане на детето от 1 до 5 години“ родителите ще открият:
Описание на физическото, психическото и емоционалното развитие на малкото дете по възрастови етапи.
Съвети за обезопасяване на дома, дисциплина, игри и интелектуална стимулация.
Изграждане на полезни хранителни навици и приучване към гърне.
Въвеждане на режим; примерен ден на детето: от сутрешния тоалет до безпроблемното заспиване вечер.
Справяне с гневните изблици и съперничеството между децата; изграждане на добри обноски.
Правила за първа помощ при най-разпространените болести и травми.
Развитие на творческите заложби и приучване към полезни навици.
Полезни съвети за работещите родители.

Сподели в: