Отвътре за филма на Майкъл Джексън "This Is It"

Филмът за Майкъл Джексън – "This is it" ще бъде излъчван само две седмици в цял свят, след което ще слезе от екран, съобщават организаторите.
Sony Pictures Entertainment и Sony Music Entertainment обявиха , че Майкъл Джексън THIS IS IT ще бъде излъчван в кината ексклузивно за две седмици в целия свят, като премиерата на филма бе преместена с два дни – на 28 октомври, сряда.
Режисьор на филма” Майкъл Джексън THIS IS IT" е Кени Ортега. Издаването на филма е в пълно съгласие със завещанието на Майкъл Джексън.

Коментирайки изявлението, Ортега, режисьорът който е още и креативен партньор на Джексън за концертите THIS IS IT, каза, “Този филм е подарък за феновете на Майкъл. Още щом започнахме монтирането на заснетото осъзнахме, че това е нещо невероятно, уникално и много специално. То е много личен, ексклузивен поглед в света на този музикален гений. За пръв път феновете ще видят Майкъл по друг начин, както не са го виждали – докато великият певец е на работа. Филмът е естествен, емоционален, трогателен и силен. В него са показани взаимодействията на певеца със сътрудниците му по THIS IS IT, които той лично е подбрал за този проект – проект, толкова грандиозен, че не можем да си го представим… Във филма е показано как ненадминатият певец напътства и работи с други певци, танцьори, музиканти, хореографи, пиротехници и много други хора от екипа му, докато подготвяше историческия концерт. Мога да кажа много думи, описващи Майкъл, докато репетира и подготвя THIS IS IT – вдъхновяващ, динамичен, великодушен, отдаден, нежен и най-важното – човек! Аз го виждам като истински архитект и движеща сила на този проект, като някой наистина усъвършенствал се в това, което прави, като Крал на забавлението. Аз съм горд , че имах привилегията да бъда негов приятел и колега и се радвам, че хората ще имат възможността да видят неговите дух и мотивация, докато работи. THIS IS IT вероятно ще бъде запомнен като най-великия концерт, който не бе видян от никого, но с филма ние направихме един портрет на Майкъл, докато той работи по последния си проект, за който мисля, че щеше да е и най-доброто от него.
 
Майкъл Джексън THIS IS IT ще предложи на феновете на Джексън и на музикалните любители по целия свят поглед зад сцената докато изпълнителят репетира, създава и доразвива идеята за разпродадените концерти, които щяха да се състоят това лято, започвайки в Лондон на Арената О2. Подготвян през месеците от април до юни 2009, филмът е съставен от моменти от заснетите зад сцената повече от сто часа, включващи Джексън докато репетира някои от песните си за шоуто. Публиката ще има привилегията да види този личен филм за певеца, изявил се още като танцьор, режисьор, архитект и гений, докато създава и прави перфектно и последното си шоу.
 

Сподели в: