Отвори си третото око, за да ти тръгне животът

Темата за третото око е любима на езотериците. Но, каквото и да сте чели за него, вероятно не подозирате за страничните му ефекти. А наясно ли сте, че след като отворите третото си око, ще ви се отвори и четвърто?

"Умирам, защото не мога да живея повече сред мошеници" – така започва спектакълът "Третото око" на театрална къща "Вива Арте" – една абсурдна история за абсурдното ни време. Комедия от началото до края, която заедно със смешното ни подава сламки за размисъл за сериозното. В историята са замесени отчаян от живота мъж, красива виолончелистка, секси мацка-заварчик и един пожарникар, който има проблеми с алкохола. Замесена е и любовта. Звучат известни руски песни толкова любими, че публиката припява на моменти. Най-оригиналните сцени предизвикват спонтанните ръкопляскания на зрителите.

Когато си най-отчаян, спасението идва, без значение в какво е облечено. Животът придобива смисъл и всичко си идва на мястото. Макар, че светът продължава да е пълен с мошеници.

Французите биха казали "C'est la vie", но понеже пиесата е руска, героите пеят "А нам все равно!" – песента на Юрий Никулин от филма "Диамантената ръка".

Премиерата на "Третото око" беше на 10 октомври, на открита сцена "Сълза и смях" – София. Следващите преставления са:
11 октомври – Казанлък, зала Арсенал
17 октомври – Пазарджик, ДКТ "Контантин Величков"
24 октомри – Бургас, ДТ "Адриана Будевска"
26 октомври – Стара Загора, Държавна опера
28 октомври – Димитровград, ДТ "Апостол Карамитев"
31 октомври – Пловдив, зала "Борис Христов"
и пак в София:
18.11.2016 – 19:00 – Сълза и смях.

Творчески екип:
"Третото око" е романтично-езотерична комедия от Олег Ерньов
Постановка: Борислав Чакринов
С участието на Невена Бозукова, Стефан Иванов, Милена Маркова, Александър Александров

Театрална къща „Viva Arte е създадена през 2008 г. от Александър Александров, продуцент и творчески директор, и Татяна Иванова – изпълнителен и финансов директор.

Фотограф: Елена Спасова

 

Сподели в: