Отвори първото у нас споделено работно пространство за психотерапевти

hOUR SPACE стартира целогодишна програма, която ще представи грижата за психичното здраве в контекста на ежедневни ситуации и проблеми

София вече има своето споделено работно пространство за психотерапевти. hOUR SPACE Therapy coworking community се намира в сърцето на София и отваря врати за всички психотерапевти, като им предоставя възможност да развиват практиката си. Подобна инициатива е първата по рода си у нас.

За разлика от другите споделени работни места, пространството в HOUR SPACE е оформено за специфичните нужди на психотерапевтите. Контактът с техните клиенти изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, затова и дизайнът на пространството е решен в минималистичен скандинавски стил. Мястото разполага с модерни кабинети и зали под наем за индивидуални сесии, персонални терапии, групови срещи и специализирани събития, а също така и кабинет за масаж.

„Много от терапевтите у нас, и не само начинаещите, са в търсене на подходящо място, където да посрещнат клиентите си. Нашето пространство отговаря именно на това търсене, като предоставя удобен и бюджетен вариант“, разказва Снежина Маринова, гещалт консултант и съосновател на hOUR SPACE.

Още по-голямата идея, която стои зад пространството, е изграждането на общество от терапевти, обединени от желанието да популяризират психотерапията в България и да се преборят със стигмата около нея. Така се ражда и идеята за целогодишната програма „Психотерапията е за всеки“, която ще представи грижата за психическото здраве в контекста на ежедневни ситуации и проблеми, в които всеки човек може да се разпознае. Ще има събития с фокус както за специалистите, така и за масовата публика.

От ляво на дясно: Снежина Маринова, Петя Димитрова
От ляво на дясно: Снежина Маринова, Петя Димитрова

„Всеки месец на годината ще има своята голяма тема, например, стресът в работното ежедневие, семейната среда, хранителните разстройства, възпитание и отглеждане на детето, насилието в семейството и извън него и други“, допълва другият съосновател на hOUR SPACE Петя Димитрова.

Редица специалисти, известни и медийни личности и организации ще застават зад посланието и инициативите на проекта. Част от тях са:

·         SOS Детски селища България

·         Детелина Стаменова – Cosmopolitan редактор & терапевт хранителни разстройтсва

·         Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова с проекта “Майко Мила!”

·         Диляна Попова – модел и актриса

·         Драгомир Симеонов – водещ и автор на радио и телевизионни предавания

·         Десислава Петрова – Солджъра – LGBT активист и борец за социална справедливост

·         Ирина Атанасова – журналист и създател на проекта за body positivity – „Кожа“

·         Галина Дензел и Дияна Шингарова с проекта The Art of Real Food – художник – фотограф и фитнес експерт и консултант по здравословно хранене

От ляво на дясно: Петя Димитрова, Снежина Маринова, Соня Тончева (SOS детски селища), Мирела Ерменкова (SOS детски селища)
От ляво на дясно: Петя Димитрова, Снежина Маринова, Соня Тончева (SOS детски селища), Мирела Ерменкова (SOS детски селища)

Основателите на hOUR SPACE Therapy coworking community ще работят за идеята, че психотерапията не е мръсна дума и от нея полза могат да извлекат всички.

Освен на сайта www.hourspace.bg, във фейсбук вече е създадено и hOUR SPACE – общество за психология и психотерапия.

Сподели в: