Отвори врати Младежки информационно-консултантски център "Каузи"

Младежкият център ще предлага консултации за предприемачество и как се търси работа

Вчера беше открит Младежки информационно-консултантски център "Каузи". Той се намира в жк "Люлин" 2, в сградата на 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". На официалната среща официални гости бяха г-н Калин Каменов – зам.-министър на спорта, г-жа Емилия Иванова – директор на 90 СОУ, представител на община Люлин, Марина Стефанова – председател Фондация Каузи, Сребрина Еф ремова и други мениджъри във Фондацията, и много младежи.

Центърът ще обслужва младежи на възраст 15-29 години, които ще получат качествени и релевантни на техните нужди консултации и обучения за кариерно ориентиране и предприемачество. Що се отнася до хората с увреждания, които ще бъдат обсужвани от Центъра, при тях няма ограничение на възрастовата граница. Ще бъдат предоставени и услуги, свързани с търсенето на работа, доброто представяне на интервю и как се пише автобиография. Ще се организират и различни спортни събития, в партньорство с 90 СОУ и с община "Люлин" и Министерството на спорта.

Центърът разполага с 3 стаи, в които има библиотека с полезни по темата книги – за лидерски умения, кариера и предприемачество. Ето някои заглавия "Основи на успешния бизнес" от Жюститн Томс и Поли Козарова, "Бизнес мисленето. Лидерство и вдъхновение" от Пол Слоун, "Седемте навика на високоефективните хора" от Стивън Кови и др.

Една от стените в стаите е рисувана от Destructive Creation, а на всички останали стени има мотивиращи рисунки, мъдри мисли и важни стпъки към успеха. Централно място във фоайето заема голямо дърво с голи клони, което очаква снимките на младите хора, получили консултация в Центъра. Под дървото има еко пале, което играе ролята на своеобразната ъглова сцена или т.н. Speakers Corner.

 

Младежкият информационно-консултантски център "Каузи" е много уютно и творческо място, нетърпелив да посрещне своите приятели не само от "Люлин" и западните квартали, но и от малките населени места, около западна София като гр. Банкя, гр. Нови Искър, с. Доброславци и др. Мениджъри на Центъра планират посещения по места, за да обхванат повече нуждаещи се млади хора от подобен вид консултации.

"Най-трудното за младежите, когато додат в Центъра, ще бъде да зададат първия си въпрос" – казва Марина Стефанова. Така че, не се притеснявайте да питате сътрудниците там всичко, което ви интересува.

Вижте видео със Сребрина Ефремова, която разказва какви услеги ще предоставя Центъра.
https://www.youtube.com/watch?v=Wteviliv4WU&feature=youtu.be

Вижте още:
Емилия Иванова: Кариерното ориентиране става на всяка възраст
Подай ръка на Младежки кариерен център Люлин

Сподели в: