Отворена лекция и семинар по сейтай

"Да събудиш човешкото същество в неговото тяло. Изкуство като никое друго" – това е темата на лекцията на Оливие Немсон, практик по сейтай. Той ще густува в Софияи ще изнесе отворена лекция на 22 октомври, от 18.30 ч., в Национален център по борба и вдигане на тежести в София. Входът е свободен.

Какво е сейтай?
Да учим да се познаваме в дълбочината на своето тяло, би трябвало да е толкова естествено, колкото да ходим или дишаме. Но днес твърде много хора са изгубени в света на интелекта и забравят как ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ с телата си. Това, обаче, е най-осезаемата част на нашето съществуване. Toucher la Vie е плод на едно бавно напредване, започнало в Япония, в школата Имото Сейтай.

Сейтай е мощно телесно изкуство, богато и достъпно за всеки, който търси просто и естествено средство да поддържа живота си, своето тяло и здраве. В Япония Сейтай е познат и практикуван като изкуство за живеене и естествена медицина. Неговата цел е да подбуди човешкото същество да вземе активно в свои ръце съдбата си, ако иска да се върне в състояние на оптимално равновесие и здраве. Чрез докосване, или чрез движение, пътят на Сейтай се състои в това да събуди сетивата и да съживи живота в тялото. Целта е да центрира отново вниманието на човешкото същество по начин, който ще му позволи да възвърне отново тялото си и да се свърже с живота в него.
Оливие Несмон
 
Оливие Несмон е посветен в Сейтай в Япония. В продължение на 11 години той е ученик на г-н Куниаки Имото, майстор по сейтай и доктор по медицина. За тези години Оливие не само изучава изкуството да се грижи за тялото и да подобрява състоянието му, но най-вече той дълбоко опознава изтънчеността на японската култура и живот. Днес Оливие си служи с това познание, за да обогати западните ученици, които искат да открият Сейтай, за да се вземат в ръце, да преоткрият смисъла на живота и да изградят отново своето здраве.

От 5 години Оливие живее в Канада и предава своето виждане за Сейтай чрез мотото: "Toucher la Vie". Дали чрез своя уеб сайт, семинари или индивидуална практика, той преподава изкуството и опита си на мъжете и жените, които имат нуждата да се подобряват и разбират, че да се вземеш активно в ръце е първата стъпка към познаването на себе си и самоопределянето.

Мястото – Национален център по борба и вдигане на тежести, ул. Пимен Зографски, Дианабад, зала Айкидо.

Няколко дни след това ще се проведе петдневен семинар по сейтай с Оливие Немсон.Семинарът ще бъде на 23, 24, 25, 26 и 27 октомври.

Темите:

Ден 1: Какво всяка жена винаги е искала да знае? Съзряване, менструация и ПМС, раждане, менопауза. Благоденствие по женски.

Ден 2: Болки в кръста. Начини да си помогнем сами.

Ден 3, 4 и 5: Лаборатория за изследване – добруване, пълноценен живот, състояние на духа, поведение.

По време на целия семинар курсистите ще изследват живота, тялото и здравето, за да се научат да предизвикват промяна, чрез която спонтанно да: 

– освободим добротворно вътрешно пространство;
– да успокоим болката;
– да намерим отправни точки за живота си;
– да се свържем с тялото си и да се успокоим;
– да възвърнем увереността си;
– да накараме здравето и живота в нас да се проявят отвътре;
– да развием автономията и креативността си.

Цена на семинара: 300 лева за петте дни или 80 лева на ден. Ден 3,4 и 5 са неделими и цената им е 240 лева. Заплащането се извършва по банков път.

Място на семинара: София, Център по борба и вдигане на тежести, ул. Пимен Зографски №3, ет. 1, зала Айкидо.

За повече информация: моб. 0882 7447 82 или office@kyokuten.net

Сподели в: