Отбелязват 20-годишнината на вестник „Литературен глас“

Днес, 30 май от 18.00 ч. в Унгарския културен институт в столицата, ул. „Аксаков“ 16, ще бъде отбелязана 20-та годишнина на вестник „Литературен глас“.
Ще бъде представен специален брой, посветен на унгарския писател Шандор Мараи, съобщи главният редактор Йордан Атанасов.

Вестник Литературен глас е своеобразно продължение на Д. Б. Митовия вестник, публикуван от 1928 до 1944 година в София. В редколегията са членували приживе изявени старозагорски писатели и интелектуалци: Христо Кацаров, Петър Тонков, Стоян Стаев, Жеко Христов.

В момента вестникът е издание на Народно читалище “Даскал Петър Иванов”. Той е отворен за всички български писатели и интелектуалци, разпространява се в Стара Загора и в страната.

Екипът има амбиция да подобрява качеството на изданието, неговото съдържание и полиграфия. Вестникът публикува поезия, проза, литературна критика, публицистика, есеистика, преводна литература, хумор… Представя нови ръкописи и новоиздадени книги. Помества репродукции на художници от Стара Загора и страната. Отбелязва кръгли годишнини на творците на словото.

Сподели в: