"Осъзнато сънуване" съчетава тибетската йога за съня с модерните западни теории

На книжния пазар излезе "Осъзнато сънуване" от Чарли Морли (Издателство "Софтпрес", стр. 328, цена: 15 лв.). Предисловието е от Лама Йеше Ринпоче. Това е книга-вълнуващо пътешествие, което обединява ученията на тибетската йога на съня и модерните западни теории. Сън, при който активно осъзнаваме, че сънуваме, докато сънят се случва? Звучи парадоксално. Но може да промени живота ви. Тази книга ще ви разкрие как това ще се случи. Книгата разказва за:

– техники за осъзнато сънуване за начинаещи и напреднали, основани на повече от 12 години практика и стотици семинари;
– исторически данни и научни изследвания за предимствата на осъзнатото сънуване и тибетската йога на съня;
– иновативен нов подход, наречен проникновен сън и сънуване, който предлага реални възможности за трансформация на реалността;
– практически ключове към ползите от осъзнатото сънуване: психологическо и физическо лечение; преодоляване на зависимости и комплекси; трениране на умения; творческа стимулация и духовно израстване.

Човек прекарва 30 години от живота си в сън. Описаните от Чарли Морли методи ще ви позволят да се възползвате от тях, за да отключите пълния си потенциал и да се пробудите за по-пълноценен и по-щастлив живот.

Още за книгата:

Препоръчвам тази книга на всеки, който иска да живeе осъзнато.
Лама Йеше Ринпоче

Като че ли пред нас се открива паралелна вселена, позволяваща бърза интеграция на неразрешени проблеми, които иначе биха могли да отнемат цял един живот. Вселена, в която освен всичко останало, имаме възможността да получим инструкции от своята дълбока вътрешна мъдрост.
Роб Неърн, автор на „Живеене, сънуване, умиране”

Докато четях книгата на Чарли, почти го чувах да говори с уникалната му откритост и способността по най-достъпния начин да преплита вдъхновение и фактология. И което е дори по-важно, думите му се отличават с яснота, каквато рядко се среща, затова тази книга е разбираема за всеки, който иска да разшири своя живот в съня и по този начин и будния си живот.
Греъм Николс, автор на „Приключения на човешкия дух“ и
„Направляване на изживяването при опитност извън тялото“

За автора
Чарли Морли е считан за един от най-автентичните практикуващи учители по осъзнато сънуване в Европа. На 25 години той става един от първите жители на Запада, получили  официално разрешение за преподаване на осъзнато сънуване в традициите на Кагю, една от четирите основни школи в тибетския будизъм. Изключителното доверие и признание от личния му гуру Лама Йеше Ринпоче дава на Чарли Морли уникалната възможност да съчетае в едно източната и западна практики и да развие нов подход към осъзнатостта.

Сподели в: