„Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса“ – от Марк Уилямс и Дани Пенман

Очаквайте на 18.01.2013 г.

обем: 304 стр.
цена: 12,95 лв.
ISBN 978-954-26-1136-3

За авторите

Марк Уилямс е професор по клинична психология в Кеймбриджкия университет. Той е един от световните авторитети в борбата с депресията и автор на международните бестселъри „Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса“ и „Осъзнатост при справяне с депресията“. Член е на Британското общество по психиатрия и Академията на науките на Великобритания.

Дани Пенман е носител на редица престижни награди за журналистика. Води собствена рубрика във вестниците „Дейли Мейл“ и „Индипендънт“, сътрудничи на телевизия Би Би Си. Има докторска степен по биохимия и журналистика.

Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса“ е интересно и задълбочено изследване на начините за справяне със стреса, тревожността и депресията. Създадената от Марк Уилямс когнитивна терапия, базирана на осъзнатостта, официално се препоръчва от Националния здравен институт на Великобритания като един от най-успешните методи за превенция и борба с депресията, ефикасен колкото антидепресантите. Тя може да помогне както на хората, които страдат от депресия, така и на онези, които срещат трудности с приспособяването си към нарастващите изисквания на съвременния свят.

Преведена на повече от 20 езика, книгата се радва на много ласкави читателски отзиви и от издаването си през 2011 г. е сред най-продаваните книги във Великобритания в областта на психологията.

Сподели в: