"Остави на мира умрелия" от Данила Монтанари

Вярваме, че вече знаете коя е Данила Монтанари, както и колко хубави и увлекателни са първите й два романа от поредицата „Древноримски загадки”. Сега вече можем да ви предложим и Древноримски загадки № 3.

В „Остави на мира умрелия (PARCE SEPULTO)” Публий Аврелий Стаций отново ще разплита най-сложните случаи.
Годината е 45 сл.Хр., мястото Рим. Сватбата е на Луцила и Октавий, осиновеният син на знатния ретор Ариан. Публий Аврелий е поканен като гост, но дори и на такова събитие не може да избяга от своя дълг – да разрешава нерешими загадки. Този път жертва е самата булка, която детективът намира мъртва във вана с лечебна кал. На пръв поглед изглежда, че момичето е било покосено от някакво неразположение. Ако обаче нещата стоят по този начин, тогава какво означава вдигнатият нагоре пръст на Луцила, който сякаш иска да покаже нещо или някого?
И какви тайни крие Камила, сестрата близначка на Луцила?
И защо Ариан несполучливо се старае да прикрие всяка следа от своето минало?
А после, мистериозните смърти започнат да се умножават…
Действието в книгата се развива в обстановката на античен Рим, а криминалните интриги се разплитат на няколко нива. Това дава възможност на всеки читател не само да се разходи из улиците на великия град, но и да участва в разследването заедно със самия Публий Аврелий.

Очаквайте на 25 юни 2013 г.

„Остави на мира умрелия”, 280 с., цена: 11.99 лв.

Сподели в: