Остава“ ще свирят в Тhe Club този петък“

На 9 ноември 2007 (петък) "The Club" (до х-л Плиска, на първата спирка на автобус № 72, бившия Boogie bar) след 22.30 часа ще свири група "Остава".  Това е първата банда от новата артистична програма на клуба.
 
Група "Остава" е създадена през 1991 година. Суровият им китарен звук напомня на някои от най-влиятелните британски групи от близкото минало, като например Oasis, The Smiths, Blur и Suede. Той е преплетен със студените и същевременно нежни мелодии, типични за пост-пънк и нюуейв движението, доминирало западния ъндърграунд през 80те. Така групата създава собствен стил, определил цяла ера в българския алтернативен рок. Печелили са награди (93 – второ място с "Поля от слънчогледи" на пролетния конкурс на БНР, 98 – "Ние сме волни" – трето място на годишния конкурс на БНР), участвали са на фестивали, включително и в Истанбул в клуб Рокси. Същата 98 година основават Жълта музика с Уикеда, Анимационерите и Блуба-Лу. През 2000 издават албума си "Пинг-понг", номиниран на наградите на телевизия ММ и спечелват една от тях, за най-добра песен на годината, с "Ще дойдеш ли с мен". Получиха и номинация за група на годината. 

Една от малкото групи в България, която заслужено опрадава очакванията ни за стойностна и качествена българска музика. Те успяват да задоволят нуждата ни да чуем нещо различно и сравнимо със световната продукция. Като запален меломан на точно такава музика съм се снабдила с албумите им: "Пинг-понг", "След любов, по време на война", "Моно" и си ги слушам с удоволствие вкъщи. Разбира се не пропускам изявите им на живо. Тръпката определено е по-голяма, но местата станаха дефицит. "Остава" са петима ведри и талантливи млади хора: Георги Георгиев, Свилен Ноев, Даниел Петров, Михаил Шишков и Боян Петков. Сравнително често имам удоволствието да ги засичам поотделно или заедно и напук на мнението, че те са "мрачни" и трудни за комуникация хора успявам да проведа много забавни и неангажиращи разговори с тях. Сигурна съм, че и техните фенове ще доловят поетичната им  и въздействаща музика от сцената на "The Club".  

www.ostava.com

Сподели в: