Остава“ с нов сингъл“

След успешния „Sex In The Morning”, "Остава" са готови с втори сингъл от предстоящия си нов албум. Парчето се казва „Baby” и е с модерно инди рок звучене, иронично-любовно, свежо и забавно. „Албумът ни ще бъде изчистен, с много свободни пространства, по-сурови рок и пънк рифове, динамичен и с характерния ни вокален стил,” разкриха музикантите.

„Baby” е първото от парчетата, по които "Остава" работиха лятото в Турция. В същото студио, в което записват и българските рокаджии е записвано и парчето на Сертаб Еренер, победителката от Евровизия 2003. Момчетата от групата разказаха, че в супер колоритния мегаполис Истанбул, освен че се случват много важни неща в музиката, са и много гостоприемни.

Барабаните и китарите на целия албум са записани на живо там след три дни денонощна работа. Вокали, аранжименти, смесване и мастеринг се завършват в момента в студио Sound Design, Пловдив. Записите се осъществяват с подкрепата на книжарници Книгомания.

"Остава" обещават цял албум най-късно до пролетта, продукцията ще бъде издадена от Вирджиния Рекърдс, а съвсем скоро (до месец) ще има и видео към  „Baby”.

За приятелите на групата срещите са ясни:
1-ви февруари – „Петното”, Пловдив
12 февруари –  „Строежа”, София
16 февруари – „Backstage”, София
28 февруари – „Swinging Hall”, София

както и на  www.myspace.com/ostava

Снимка: Димитър Димитров

Сподели в: