Остава само ден до спектакъла My Dream в зала 1 на НДК

Остава само ден до феноменалния спектакъл My Dream на 1 октомври, когато българската публика за първи път ще има възможност да се докосне до майсторството на арт трупа на хора с увреждания от Китай. До 19:30 ч. зала 1 на НДК ще се опита да събере всички желаещи да се насладят на феноменалните им изпълнения. 38 танцьори, певци, инструменталисти и актьори ще пренесат зрителите в приказната страна на изтока и китайската култура. Програмата ще е изпъстрена с вокални, инструментални и хорови изпълнения, модерни танци, балет, драма, инструментална група народни танци и поеми на различни езици. Главните актьори на трупата ще представят на публиката своите най-ефектни сцени. Златно божество – хилядоръкия Бодхисаттва ще оживее пред удивените погледи на зрителите в София, претворено от  21 танцьори със слухови увреждания.

Арт трупата на хора с увреждания от Китай е създадена през 1987 година. През първите 13 години е аматьорска организация. През 2000 г. трупата развива своето ниво до изключително висока професионална степен. Стремейки се представленията им да не бъдат посещавани само от любопитство или съжаление, те създават изключително издържан и неповторим музикално – танцов стил My Dream, излъчващ себеотдаденост и изключителен магичен дух. Пълният състав на арт трупата се състои от 88 артиста, от които 55 са със слухови увреждания, 28 изпълнителя със зрителни увреждания и 5 – с физически. Средната възраст на изпълнителите е 18 г. които идват от 25 различни провинции на Китай.
Гостуването на трупата у нас и спектакълът My Dream са част от едно послание – „Избери да мечтаеш” – напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден. Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена. Всяка година те изнасят над 150 представления, като до този момент са посетили повече от 60 държави. Навсякъде са горещо посрещани от едни от най-влиятелните политически и обществени фигури. Сред официалните лица, подкрепили изкуството на My Dream са президентите Бил Клинтън, Герхард Шрьодер и Александър Квашневски.

Освен признанието, благотворителността е друга, неотменна част от успешния път на трупата. През 2004 г. с подкрепата на китайското правителство трупата създава благотворителен фонд, като със средствата, заделени от представленията, подпомага други хора в неравностойно положение. Изразходвани са 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие предимно за възстановяване на щети от природни бедствия, международни проекти в помощ на гладуващото население в различни държави, борба с тежки заболявания и инфекции в Африка и много образователни програми.
Верни на своето призвание да помагат и вдъхновяват, арт трупата от Китай и шоуто им My Dream ще подкрепят благотворителна акция и в България. Организаторите на спектакъла ще дарят средства за кампанията на Столична община „В подкрепа на деца с церебрална парализа”. Целта е да се подпомогнат деца с церебрална парализа, като със събраните приходи от кампанията се закупят технически помощни средства за тях.

Гостуването на трупата и спектакъла ще бъдат реализирани с подкрепата и на Посолството на Китайска народна република. Като знак на съпричастност към мисията на трупата и в подкрепа към усилията на официалните власти в България да подпомагат хората с увреждания, Посолството на Китайска народна република дарява на Столична община, специално за хора с увреждания в България, 150 билета за спектакъла My Dream.

Билети се разпространяват на касата на билетния център на НДК, както и в мрежата на eventim.bg.

Сподели в: