Остава отбелязва 20 години с концерт в София на 29 август

Групата ще отбележи юбилея си със специален концерт на 29 август 

"Остава" ще отпразнуват 20 години от създаването си с концерт в края на лятото. Събитието ще се състои на 29 август от 19.30 часа в Pork Pie, София (Борисовата градина).

На концерта групата ще изпълни емблематични песни от петте си албума, които публиката рядко чува, неиздавани парчета от предстоящия, както и очакваните си хитове, сред които – двата най-нови сингъла от 2012-а – „Лека нощ” и „Един момент – комбинирай ме с теб”. Разбира се, преди и заедно с "Остава" на сцената ще излязат много гост-музиканти и приятели, дълбоко свързани с историята на групата.

Група "Остава" е сформирана от китариста Георги Георгиев, басиста Боян Петков и първия им барабанист – Драгомир Димитров някъде през 1992 година в Техническия университет в Габрово под името „Добре дошли в Остава”. По-късно към тях се присъединяват Свилен Ноев и Даниел Петров. В първите години бандата репетира в Казанлък, след това, заедно с Bluba Lu и Wickeda създават лейбъла „Жълта музика” и се преместват в София. 8 години след началото, през 2000 година излиза първият им албум „Пинг понг”.

Днес "Остава" и техният стил, съчетал най-доброто от бритпопа, инди рока и ню уейва, са неотделима част от историята и настоящето на българската алтернативна музика. На 29 август всички фенове ще могат заедно с групата да отпразнуват юбилея и отново да се потопят в красивата меланхолия, сурови китари, поетични текстове и познати мелодии.

В момента група "Остава" са: Свилен Ноев – вокал, акустична китара, Георги Георгиев – китара,вокал програминг, Даниел Петров – барабани, Алекс Марбург – китара, Боян Петков – бас.

Билетите за концерта се продават предварително на цена от 5 лева на http://web.ticketstream.cz/bgts/, както и на място.

Сподели в: