Остават още 829 арт-творби от проекта "900"

На артистичната среща-изложба при откриването на Проект "900" своите творби представиха първите включили се в проекта артисти: Валерия Цанкова – художник (педагог), Юлия Цветкова – актриса (галерист), Вяра Попова – преводач, Юлия Медичкова – режисьор,  Надежда Митева – музикант, Василена Георгиева – актриса, Тодор Николаев – музикант, Милослава Савова – актриса, Красимир Чернев – художник, Доротея Белчева, Евгения Аврамова, Емилиян Лалев – артисти свободна практика.

Общия брой на създадените произведения до момента е 71. До постигане на поставената цел, остава да се създадат още 829 Арт Обекта!

Какво цели проект 900?

  • Да насочи вниманието на обществеността и културните институции към нуждата от създаване на Център за Съвременно Изкуство в София, адекватен на тези в останалите европейски столици!
  • Да активизира и обедини българските съвременни артисти.
  • Да набере начален капитал за създаване на първия Интерактивен Център за Съвременно Изкуство.

Докога продължава проектът?
В хода на проекта до края на 2009 г., различни артисти ще създават съвременни арт обекти, като общият минимален брой на създадените авторски произведения ще е 900! Всеки артист може да стане участник като създаде своя творба и я предостави безвъзмездно за каузата на проекта. Целта е  всяка една от творбите да се продаде на символична цена, като средствата ще се събират във фонд за създаване на първия Интерактивен Център за Съвременно Изкуство у нас.

Къде могат да се видят и закупят творби от проект 900?
Художествените произведения ще могат всеки месец да се видят в различни локации (фоайета и зали на подкрепящи проекта институции, организации и фирми). Идеята е посетителите на съответните обекти да могат да закупят харесаната от тях творба на минимална цена. Оригиналността е гарантирана с поставения върху всяко произведение, печат на проекта "900".

Този месец (до 15 юни) арт обектите могат да се видят в:

  • Фоайето на CASE BTL&EVENT SOLUTIONS,
  • Галерия "Мери Лу" на ул. Граф Игнатиев 9,
  • Фоайето на VPR advertising,
  • Ателие "Human Thinks" на ул. Милин Камък 5 (втор. и ср. от 16 до 19.00 ч. И съб. и нед. от 13 до 16.00 ч. Или с предварителна уговорка на 0898 48 48 62)

Как и Кой може да подкрепи проекта?
Организаторите от Пазар за изкуство и култура "Human Thinks" призовават ценителите на съвременното изкуство, най-вече в лицето на добре развиващите се компании, организации и институции, да подкрепят проект 900, предоставяйки временно пространство, където да бъдат излагани част от създадените творби, услуги или материали необходими за развитието и популяризирането на проекта.

Каква е следващата стъпка от Проект 900?
За периода на Проект "900" се предвиждат ежемесечни събития, на които да се представят творбите на новоприсъединилите се български и чуждестранни артисти, както и да привлекат за участие и подкрепа известни личности и организации. Следващото представяне на новите Арт Обекти и техните автори ще е на 28 май 2009.

За контакти и предложения:
info@humanthinks.com

* * *

Вижте още:
Димитър Каратонев с изложба "Водно колело"
Открива се изложба на Анри Кулев в НДК
Откриват се две архитектурни изложби, посветени на София

Сподели в: