Остават дни до концерта на Йосиф Кобзон и Академичния ансамбъл на МВД – Русия

Остават броени дни преди концерите на Академичния ансамбъл на МВД- Русия със специалното участие на Йосиф Кобзон в България. Турнето започва на 13 май  в Панаирна палата № 2 в гр. Пловдив, следва 14 май зала 1 на НДК, София,  15 май В. Търново, 16 май Варна и 17 май  Летен театър гр. Бургас.

Със специалното участие на Йосиф Кобзон.

Внимателно запазвайки  традициите на военното изкуство, ансамбълът се стреми да създаде нови и съвременни форми на  представяне. Богатият им   и разнообразен репертоар включва най-добрите примери на руски и чужди класики, модерни и народни песни и танци на народите на Русия, древни и съвременни войнишки песни.

Известни със своите кавъри на като « Sex Bomb » на Tom Jones , а като голям хит  се наложи песента « Get Lucky », с която участваха на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Сочи , като видеото беше публикуван на YouTube и за три дни са придобили повече от един милион гледания.
Необходимо е да се подчертае, майсторството на солисти и аранжори, хумростичен  и моден стил, и не на последно място ретродиско .

Организатор на турнето е  музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”.
Билети за спектаклите, може да намерите в онлайн е мрежите на  Еventim.bg, касата на билетен център НДК, както и по градове.

Цени от 10  лв. до 60 лв.

На 12 май, от 18.00 в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще се проведе церемонията по връчване на наградите “Золотая муза” . За 20-ти път най-изтъкнатите представители на българската култура и изкуство ще получат уникално признание за принос към  развитието на българо-руските културни отношения.

20-та церемония по връчване на ежегодните награди за изкуства „Золотая муза” се реализира с подкрепата на Столична община, Посолството на Руската федерация в Република България, музикално-продуцентска компания „Жокер-Медиа“, Руския културно-информационен център в София, Форум на руските съотечественици  и  «Дарик радио». Патрон на събитието е извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Юрий Исаков. Специален гост н.а. на СССР Йосиф Кобзон – носител на наградата „Св.София” 2007 г.

Носители на наградата „Золотая муза” са:

Гран-при – Национален институт Софийска филхармония – за цялостен принос. Статуетката е изработена от художника Петко Генов.

Наградата „Света София” – реплика, изработен от скулптура Г.Чапкънов – Академичният ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Руската Федерация с главен худ.ръководител и диригент генерал-майор Виктор Елисеев.

Отличени са и: Светлана Шаренкова – председател на Форума „България- Русия”, общественик, издател за цялостна дългогодишна упорита и многостранна дейност.

Димитър Николов – кмет на  град Бургас за ежегодно провежданите Дни на руската култура и множество концерти на руски изпълнители в Бургас.

Софийска опера – за постановката „Евгений Онегин” с участието на водещи руски оперни солисти.

Проф.Иван Маразов – за изложбата в Москва на „Златото на траките”

Григорий Потоцки – скулптурът, създал и подарил на софиянци паметникът на ген.Гурко.

Журналистът Петър Волгин, Калина Канева за книгата „Игнатиев –графът на българите”, Мариета Георгиева – директор на руският отдел на Столична библиотека, Цветанка Ралева и Таня Атанасова – учители.

Сподели в: