Остават два дни до финала за БГ песен на Евровизия

За първи път в историята на избора на българска песен в конкурса на Евровизия зрителите ще могат да гласуват по време на цялото телевизионно шоу 28-ми февруари (неделя). Секунди преди изпълнението на първата песен водещият Драго Драганов ще удари гонга и телефоните линии ще бъдат отворени. Не е необходимо феновете,  на която и да е от песните да изчакват нейното изпълнение, за да я подкрепят.
След като прозвучат и 5-те песни, изпълнени от Миро, зрителите ще разполагат с още 15 минути  – напълно достатъчни, за да могат всички желаещи да упражнят правото си на избор.

Могат да се изпращат по 5 СМС-а и да се правят 5 телефонни обаждания за песен от един телефонен номер. Също толкова ще бъдат и гласовете които ще се зачитат от стационарен телефон. Обаждания през скрит номер няма да бъдат приемани, гарантират от фирмата ангажирана с повеждането на гласуването. БНТ прави всичко възможно за абсолютна прозрачност на вота и дава шанс на всички, които се вълнуват от избора на българската песен за Евровизия да разполагат с достатъчно време за гласуване.

Специални гости на големия финал за избора на българска песен в Евровизия 2010 са страхотните музикални формации “Акага” и “Дийп Зоун Проджект”. Младите солисти на популярната група – Деси и Венелин ще изпеят някои от най-емблематичните песни печелили престижната музикална надпревара през годините на нейната история. “Акага” са аранжирали по свой начин хитове на легендарните “АББА”, Дана Интернешънъл, Елена Папаризу и Дима Билан.

Песента на Александър Рибак , която покори феновете на Евровизия през 2009 ще прозвучи като реге, издадоха от екипа на музикалното събитие на сезона.

Специално за шоуто в зала 2 на НДК българските участници в Евровизия – 2008 – Дийп Зоун Проджект са подготвили уникален микс от вечни български хитове. В компилацията си суперпопулярните родни Ди Джеи събират песни, които по мнението на специалистите щяха да осигурят победа на България ако в годините на своето създаване бяха участвали в грандиозното европейско музикално състезание. Със завидна лекота чаровна солистка на формацията – Йоанна интерпретира вокално изпълненията на гласовитите Лили Иванова, Емил Димитров, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Георги Христов и групите Щурците, ФСБ и Д2. Очаква се миксът да стане хит и на всички следващи изяви на формацията заради мощната ретро вълна в музиката.

Сподели в: