Орлин Павлов ще изнесе пролетен концерт с Варненска филхармония или „Една нощ в операта с Орлин”

Певецът, танцьор и актьор Орлин Павлов ще изнесе концерт във Варненската опера на 10-ти април 2009 г. (петък) от 19:00 ч. с участието на Варненска филхармония.
Освен оркестъра на сцената ще свирят и поп и джаз музикантите: Валери Ценков – барабани, Венцеслав Марков – бас китара, Страцимир Павлов – роял и Надина Калоянова – бек вокал. Първите двама са работили заедно с Орлин в продължение на години в популярната група „Каффе”.
Три от парчетата, които ще бъдат изпълнени са на група „Каффе”, но с нов аранжимент, а останалите са световноизвестни песни от култови мюзикъли – като „Мария” (West Side Story), „A Whole New World” (Aladin), „Singin’ In The Rain” и други. Всички единайсет песни са преработени и аранжирани в цялостно музикално произведение от Страцимир Павлов и Валери Ценков. Цялостната сценография е поверена на Димитър Трайчев, собственик на фирма Сталкер. А нашият принос – на PR агенция Cultmaker, е сътворяването на идеята и организацията на събитието съвместно с фирма Сталкер и
 арненска опера. Обединението ни беше продиктувано от общото желание да направим Варна един град с по-богат културен живот. 

Орлин Павлов е роден на 23.04.1979 г. в София. Любовта му към музиката е наследствена – родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години – Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран.
На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев. През този период той изучава танци, пеене и актьорско майсторство. След завършването на средното си образование е приет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в „Държавен сатерично-вариететен театър” – Габрово като актьор в продължение на две години.
През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката.
През 2002 г. Орлин е поканен да стане вокал на група „Каффе”, част от която са и музикантите Милен Кукошаров – кийборд, Валери Ценков – барабани, Георги Янев – китара, Мартин Ташев – тромпет, Венцеслав Марков – бас китара и Веселин Веселинов (Еко) – бас китара.
През 2003 г. издават единствения си албум „Alone”, с който печелят две години по-късно наградата „Албум на годината” на годишните музикални награди на телевизия ММ. Други награди, които са печелели през годините са: трето място на „Златния елен” 2003 г. в град Брашов, Румъния; награда за група на „Мело ТВ мания” през 2004 г. Пикът на популярността на групата идва с победата й на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. След четири години с група „Каффе” Орлин Павлов поема в нова посока –  изграждане на самостоятелна кариера
 .
През 2007 г. участва в танцовия спектакъл „36” на Театрална работилница СФУМАТО. Той взима участие и в трупата „4хС”, която гастролира на много български и международни сцени и печели много награди. Театър-студио „4хС” е експериментална група, създадена през 1994 г. от режисьора Николай Георгиев в София. Успоредно с музикалната и танцовата си кариера Орлин се изявява и като рекламно лице на марки дрехи и играе малки роли в холивудски продукции, снимани у нас.
Декември 2008 г. Орлин Павлов и Яна Акимова победиха в първото българско телевизионно състезание „Dancing Stars”. След натоварената програма на ежедневни тренировки в предаването и последващата лавина от интервюта и предложения за ангажименти в различни сфери, Орлин вече отделя повече време за записи и подготвя първия си самостоятелен албум. Друго, което му предстои в близко бъдеще е участие на музикален фестивал в Малта през май, на който ще представя България с нов сингъл.

Страцимир Павлов е роден на 14.02.1976 г. във Варна. През 1995 г. се дипломира от Национално училище по изкуства „Добри Христов” – Варна. Паралелно с основния си инструмент кларинет, завършва класа по композиция и оркестрово дирижиране на маестро Милко Коларов. Негови произведения са изпълнявани от български солисти, както и от „Камерен оркестър” под диригентството на маестро Йордан Дафов. Награждаван е от Съюза на българските композитори за „Най-талантлив млад автор”.
От 1996 г. живее и работи в САЩ. Там получава бакалавърска степен по пиано и композиция от UCA и магистърска степен по дирижиране. През този период е удостоен с множество награди от престижни американски конкурси.
От 2002 г. е музикален директор и диригент на Оперния театър в Литъл Рок, Арканзас. Ръководи Университетската опера и е главен диригент на три църковни хора. Дирижирал е над 40 заглавия (опери, мюзикъли и шоу програми). Води летни академии за млади оперни певци. Концертирал е в Карнеги хол – Ню Йорк, Сиатъл – Вашингтон, Лос Анджелис – Калифорния и др.
През 2007 г. съвместно с г-жа Анн Котард създава първото частно музикално училище в Литъл Рок за оперно и сценично майсторство. През същата година е и премиерата на последната му творба, която е композирал за американска публика.    

Валери Ценков е роден на 03.09.1973 г. във Варна. От петгодишен знае какво иска – да свири на барабани. Осъществява желанието си като завършва Национално училище по изкуства „Добри Христов” – Варна с ударни инструменти.
През 1992 г. участва на джаз фестивала Варненско лято, където свири с австрийския тромбонист Кристиян Мутшпилд. Той го съветва да замине в Австрия и да продължи образованието си в джаз академията в Грац. След 2-годишно обучение в Грац пътят му се преплита с този на Гери Чейфи – преподавател на барабанистите Стив Смит и Вини Колаюта. Последният свири със  Стинг, с Алън Хоузуърт, с Франк Запа и с Чик Кърия. Гери Чейфи кани Валери в неговата частна школа в Бостън, САЩ, където американецът обучава само избрани от него барабанисти.
През 1995 г. Валери е приет с пълна стипендия в най-престижния музикален университет в света Бъркли в Бостън. Взима четиригодишната програма само за две години и половина. По време на следването си свири с много известни музиканти, като китаристите Мик Гудриг и Джон Аберкромби, тромбониста Хал Крук и други.
През 1996 г. създава своя група с испански музиканти, които също като него учат в Бъркли. Три години по-късно правят едномесечно турне в Испания. В момента испанските му колеги са утвърдени имена в джаз музиката в родината си.
През 2000 г. Валери Ценков създава група „Каффе”, която печели множество награди (споменати по-горе) и популярност в България и чужбина. През 2003 г. БГ радио му присъжда наградата „Барабанист на годината”.

Венцеслав Марков е роден на 02.11.1973 г. във Варна. Започва да свири на цигулка от 4-годишен. Завършва Национално училище по изкуства „Добри Христов” – Варна със специалност цигулка. Продължава образованието си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” – София във факултета за поп и джаз музика, но с бас китара.
Работил е с българските звезди Белослава, Графа, Мария Илиева, Стоян Захариев. Той е сред създателите на група „Каффе” и един от основните композитори и аранжори на авторските песни на групата. По-късно, когато Орлин Павлов прави самостоятелна кариера, Венци създава парчето „Мечтаеш ли” („Dream on”) заедно с колегата си Чавдар Гочев – Чарли, предназначено за дебют на бившия вокал на „Каффе”. 

Надина Калоянова е родена на 06.08.1985 г. във Варна. От 4-годишна започва да свири на цигулка, а на 7 години открива и другия си талант – да пее. Завършва Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна със специалност виола и втора специалност класическо пеене. На 11 години печели специална награда в музикалния конкурс „Добри Христов”. Надина е свирила в детски оркестър, който печели трето място за „Най-добър детски оркестър в Европа” на международен конкурс, проведен в Белгия.
Сега тя е студентка в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” – София със специалност виола. Работила е с много известни български музиканти, а да пее на една сцена с шведската звезда Шарлот Пирели, победителка в Евровизия през 1990-та година, е едно незабравимо преживяване за нея.

Цена на билетите: 20 лв., 25 лв., 50 лв.  Последната цена е за ВИП билети. Всеки, който е закупил от тях, ще получи още: два диска (единият е на Орлин Павлов, а другият – на Варненска филхармония), коктейл след концерта, на който лично ще присъства Орлин и ще раздава автографи.

Сподели в: