Орлин Горанов с рецитал на фестивала "Златен кестен"

Естрадните легенди Мустафа Чаушев и Орлин Горанов ще бъдат специални гости на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009”, който започва на 9 октомври (петък), в Петрич, съобщи музикалният директор на форума Захари Георгиев.

Орлин Горанов е председател на фестивалното жури и ще изнесе рецитал на галавечерта в неделя. Мустафа пък ще подари най-хубавите си песни на публиката в южния град след приключването на втората конкурсна вечер. С него ще бъде и щерка му Ажда, с която ще изпълнят своите дуетни песни. Рециталът в първата фестивална вечер ще бъде на Джина Иванова от „Трамвай №5”.

Общо 200 участници, сред които и международно участие от Валандово и Радовиш, ще се изявят на сцената на „Златен кестен” в Петрич тази година. В журито, освен Орлин Горанов, влизат някои от най-големите ни композитори, като Тончо Русев, Александър Бръзицов, Светослав Лобошки и Захари Георгиев. Поетът Евтим Евтимов, шефът на „Забава и музика” в БНТ Любен Кънчев и Ангел Ангов от организационния комитет допълват групата на оценяващите.

Голямата награда за песен ще бъде връчена от  Добринка Бацарова – 1 седмица почивка в най-луксозния комплекс в региона. В конкурса за изпълнители пък ще бъдат раздадени първа, втора и трета награди.
Организатори на „Златен кестен 2009” са община Петрич в лицето на градоначалникът инж. Вельо Илиев и читалище „Братя Миладинови”.

Сподели в: