Орлин Горанов във влюбения Алфредо от операта „Травиата“ в Бургас

В събота бургазлии и гости на града ще имат възможността да видят популярния и обичан от всички поп-изпълнител Орлин Горанов отново в като оперен тенор. За превъплъщението си в ролята на влюбения Алфредо Жермон от операта „Травиата“ на гениалния италиански композитор Джузепе Верди, той ще стъпи не другаде, а на една от добре познатите му бургаски сцени – тази на Летния театър в Бургас.

Постановката, която ще се играе на 23 юни от 21.00 часа, е част от гастрола на Русенската опера в морския град. В нея, освен тенорът Орлин Горанов, ще видим още сопраното Мария Цветкова в главната роля на куртизанката Виолета Валери и баритонът Александър Крунев в ролята на разочарования баща Жорж Жермон. Либретото е на Франческо Пиаве, диригент е Давид Крешенци, режисьор Марко Катена, сценография и костюми – Иван Попов, а хореографията е поверена на Марияна Захариева.

Три дни по-късно, на 26 юни /вторник/ отново от 21.00 часа в Летния театър, гостуващата русенска трупа ще представи пред бургаска публика култовия класически балет „Спящата красавица“ по музика на руския композитор П.И.Чайковски и по оригиналната хореография на Мариус Петипа. Балетът е под режисурата на Калина Богоева, сценографията е на Иван Савов, ас.-балетмайстор е Марияна Захариева, със специалното участие на солистите на Софийската опера и балет Трифон Митев и Йордан Кръстев.

Билети за двата спектакъла се продават на касите на Бургаската опера и на Драматичен театър „Адриана Будевска“, а в дните на постановките и на касата на Летния театър.

Сподели в: