Оркестър "Карлама" гостува в Добрич

Оркестър "Карлама” гостува в Добрич тази вечер. Популярната интернационална банда ще свири от 18 часа на площада пред хотел "България”. Музикантите идват непосредствено след участието им в програмата на заключителната вечер на Варненския международен джаз фестивал.

"Карлама” се състои от шестима музиканти – трима холандци, двама сърби и турчин. Те комбинират умело традицията на сръбските духови оркестри с ритмите и мелодиите на целия балкански регион. Резултатът е музика, пълна с енергия, където импровизацията е много важна част, а изпълненията се движат в диапазона на джаз, балкански фолклор, смели импровизации.

Оригинално е и съчетанието на инструментите: четири саксофона – от сопран до необичайния бас саксофон и перкусии, една  кръстоска между "Фанфаре Чьокарлия” (сръбски) и световния саксофон квартет.

Сръбската дума "карлама” може да се обясни като жив и темпераментен танц, популярен по празничните забави. Бурни ритми, бързи и натрапчиви трилери, пламенни балади, съчетани с добро чувство за хумор, са част от арсенала на групата.

Още за Добрич

Сподели в: