Оркестърът на Класик ФМ радио кани топ цигуларите Веско Пантелеев – Ешкенази и Светлин Русев

Музикална агенция „Кантус Фирмус“ представя програмата на „Концертмайсторите“, сезон 2013-2014. Това ще бъде единадесетото издание на цикъла, с който започна и се разви  кариерата на Оркестъра на Класик ФМ радио. Програмата за новия сезон съдържа 3 концерта, които ще се проведат в столичната зала „България“ в периода ноември 2013 – април 2014.

„Концертмайсторите“ започват на 15 ноември с юбилеен концерт на легендарния наш композитор Борис Карадимчев. Едва ли има човек в България, който да не се вълнува от неостаряващите мелодии на „Хора и улици“ и „Бяла тишина“. Тези песни и още хитове ще бъдат изпълнени от цяла плеада от звезди на българската поп-музика, актьори и класически музиканти, които ще направят своя реверанс към юбиляра. От класическите музиканти ще се изявят Ангел Станков и Георги Черкин.   

„Концертмайстор“ този сезон ще бъде и Светлин Русев, когото публиката ще чуе с брилянтния Втори концерт за цигулка от Николо Паганини известен като „Кампанела“. Концертът на 1 април ще бъде дирижиран от Григор Паликаров.
Един от любимите „концертмайстори“ на оркестъра и на публиката – Веско Пантелеев – Ешкенази също е част от програмата на цикъла през този сезон. Той ще изпълни Испанска симфония от Едуард Лало под диригентството на Лучано Ди Мартино. Чаровният музикант ще представи в своя концерт и една млада талантлива цигуларка – Слава Анатасова, ученичка от 11 клас на Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София, която спечели наградата на „Кантус Фирмус“ от конкурса „Млади виртуози“. 

„Концертмайсторите“ се провежда от 2002 година. През годините в него са участвали  водещи световни звезди на класическата музика: Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Максим Венгеров, Шломо Минц, Ричард Клайдерман, Пепе Ромеро и др. След едногодишно прекъсване през 2011 г., цикълът бе възобновен благодарение на подкрепата на Столичната програма „Култура“. Именно в „Концертмайсторите“ през м. май т.г., с огромен успех дебютира и 16-годишният цигулар от български произход Елин Колев.  

Абонаментни карти за цикъла „Концертмайсторите“ ще се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ от 2 септември 2012 (понеделник). Цените на абонаментните карти са от 27 лв. до 96 лв. Работно време на касата: понеделник – петък – 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на: www.ticketsbg.com

Програмата

"Концертмайсторите", сезон 2013 – 2014

15 ноември 2013, петък, зала „България“, 19:30

Юбилеен концерт на Борис Карадимчев – 80 години

Оркестър на Класик ФМ радио

Хор ПИМ – ПАМ

С участието на Ангел Станков, Георги Черкин, формация поп-звезди

Диригент: Найден Тодоров

12 март 2014, сряда, зала „България“,  19:30

Веско Панталеев – Ешкенази, цикулка

С участието на Слава Атанасова, цигулка (11 клас, НМУ), носител на наградата на „Кантус Фирмус“ от конкурса „Млади виртуози“.

Оркестър на Класик ФМ радио

Диригент: Лучано Ди Мартино

Е. Лало: Испанска симфония за цигулка и оркестър

1 април 2014, вторник, зала „България“, 19:30

Светлин Русев, цигулка

Оркестър на Класик ФМ радио

Диригент: Григор Паликаров

Н. Паганини: Концерт за цигулка и оркестър №2, "La campanella"

Прочетете още:
Пинкас Цукерман и мюзикъли на Дисни в четвъртия сезон на „Музиката на Америка“

 

 

 

 

Сподели в: