Оригинални творби на Тим Улрихс се откриват в Софийска галерия

Един от най- известните концептуални художници на ХХ век – Тим Улрихс ще гостува в София със свои творби. Негова изложба ще се открие в Софийска градска художествена галерия с творбите му от колекцията на Роберт Симон, който също ще присъства на откриването й.

Тим Улрихс работи в много различни области: скулптура, фотография, колаж, инсталация и пърформанс. Философията, която изповядва в изкуството, е проста: за него животът е изкуство и изкуството е живот. Нарича това, което създава „тотално изкуство”. Често мястото, където живее, функционира като художествена галерия и също така той обича да излага сам себе си като произведение на изкуството. Дори се регистрира под номер 1535 в регистъра на образците на районния съд в град Хановер ( в който живее), с което по закон запазва неповторимостта си като живо произведение на изкуството.

Изложбата се реализира съвместно с Гьоте – институт България и включва 60 рисунки, колажи, обекти и инсталации, създадени в периода от края на 60-те години до днес. Експозицията се открива официално на 26 февруари  ( четвъртък) 2009г. в СГХГ от 18. 30 часа и ще продължи до 22 март.

 

Сподели в: