Оригинален сет от тъпани за първи път на сцената в "Ние, българите"

Ансамбъл "Чинари" представя чист фолклорен спектакъл “на живо” – на 24 ноември в НДК.
 
Оригинален сет от тъпани ще се появи за първи път на сцената в най-новия спектакъл на ансамбъл Чинари -“Ние, българите”. Подобен сет от тъпани се прави за първи път у нас, по собствен проект и то специално за спектакъла, който ще се състои на 24 ноември в зала 1 на НДК.

"Ние, българите" ще бъде и първия за ансамбъл Чинари от години насам спектакъл – с традиционно българско фолклорно съдържание. Освен това, той ще бъде поднесен на публиката абсолютно “на живо”, благодарение на повече от 60 танцьори, музиканти и певици на сцената. Хореограф и режисьор на колоритния спектакъл е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015г с ансамбъл "Чинари" за спектакъла “Траките”.
 
Билетите се продават с пълна сила в интернет на адрес www.Ticketportal.bg. Могат да се закупят още от  Билетен център в НДК, книжарници Booktrading, Office1Superstore, Гринуич, магазини Пикадили, На тъмно, бензиностанции OMV. Цената им е от 10 до 30 лв, според мястото в залата, а в някои от категориите билетите са почти изчерпани.
 
Главна и обединяваща роля в спектакъла се пада на ритъма на тъпана, а от сцената “на живо” ще се леят вихрени български танци и хора, инструментални мелодии и песни от различните етнографски области на България. Освен невероятните танцьори на ансамбъл "Чинари", с много настроение ще ни заредят и изпълнениятана трио БУЛГАРИНА и група ETNOTIX. Последната е група без аналог у нас – ETNOTIX се състои от четири момичета-гъдуларки, перкусионист, китарист и вокал. И двете формации се появиха в сценичното пространство само преди близо година, ноабсолютно заслужено и достойно ще поемат своята част от спектакъла.

Със специална и много важна роля в "Ние, българите" ще е и Оркестърът за народна музика към Българското национално радио, с диригент Димитър Христов, който ще е“на живо” от първия до последния акорд.
 

 
 

Сподели в: