Организират благотворителна изложба в подкрепа на проект на УНИЦЕФ

Благотворителна изложба, търг и коктейл в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ “Училище без насилие” ще има на 17 юни  2008 г. от 19:00 часа в хотел “Шератон”. Експонатите за събитието са дело на млади и талантливи творци, които чрез своето изкуство се противопоставят на насилието в училищата. Всички произведения ще бъдат изложени в Арт галерията, като част от тях ще бъдат предложени на търг, а останалите ще бъдат с фиксирана продажна цена. Гостите, желаещи да закупят творби, ще имат възможност да избират между картини, скулптури и арт инсталации, сред които преобладават техниката акрил върху платно, дърворезба, както и скулптури от бронз и керамика. Творбите могат да бъдат видяни на официалната страница на УНИЦЕФ България.

Произведенията ще бъдат на разположение за заинтересованите в Арт галерията от 14 до 18 юни 2008 г. Всеки, желаещ да подкрепи инициативата на УНИЦЕФ за превенция насилието сред деца в училищата, може да закупи творба и преди самото събитие.

Водещ на вечерта ще бъде артистът Димитър Рачков. Младите музиканти от Нов симфоничен оркестър ще се погрижат за музикалното оформление. Посланикът на добра воля на УНИЦЕФ за България Димитър Бербатов е подготвил специална изненада за участниците в благотворителния търг, като е обещал на екипа на УНИЦЕФ, че ще се постарае да присъства на събитието.

“Училище без насилие” е проект за превенция на насилието и тормоза между деца в училище, който УНИЦЕФ България в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) стартира през учебната 2007/2008 година. Целта е да подпомогне създаването на безопасна и подкрепяща среда в училищата, в която децата да могат свободно да споделят и да се възползват от правата си. В центъра на проекта са поставени самите деца – техните нагласи, разбирания, идеи, мечти и право да живеят в сигурност. “Училище без насилие” се стреми да обедини ученици, учители, ръководство и родители в изготвянето и спазването на универсални правила, основаващи се на взаимно уважение и добронамерени взаимоотношения, които впоследствие да доведат до една обща училищна политика, противопоставяща се на всички прояви на насилие в училище.

Сподели в: