"Оратница" представя дебютния си клип към песента "Църни очи"

На 21 август "Оратница" ще представят с концерт дебютния си клип към песента „Църни очи“. Видеото е дело на младия режисьор Михайло Коцев и оператора и монтажист Теодор Фичев. Главните роли в него са изиграни от актрисата Деница Даринова и звездата от ХаХаХа Импро Театър – Петър Мелтев. Специално участие взимат и огнените танцьори от Fireter (http://fireter.com), както и кукерите от сдружение „Елов дол“.

Клипът смесва мистичната атмосфера, бликаща от българския фолкор с динамичната градска среда, която вибрира в музиката на Оратница. Затова снимките тръгват от култови столични локации – Попа, Подуене, Люлин, за да стигнат през красивите поля от слънчогледи край  Подбалкански път до Приключенски парк „Шамбала  – Сопот.

„Снимахме клипа за по-малко от 12 часа, без бюджет, с екип изцяло от доброволци“, разказват от бандата и допълват, че всички ресурси са използвани оптимално, включително жаравата след изгарянето на огъня – за вкусна почерпка за участниците.

Самата песен „Църни очи“ е  с нов аранжимент, но отново включва великолепните гласове на народните певици от формация "Кипри" – Илияна Найденова и Кристина Карамфилова.

Ексклузивната премиера на видеото бе осъществена в Zamunda.NET. „Започнахме своето партньорство със  Zamunda.NET с промо видеото „Витоша“ и резултатите бяха впечатляващи – над 2000 нови фена на страницата на "Оратница" във фейсбук, 75 000 нови гледания в YouTube, дарения за групата и много позитивни коментари. Нашето заключение е, че когато е синхронизирана с ясна стратегия, тази форма на дистрибуция е изключително полезна за нас. Колаборацията определено помогна на Оратница да постигнат целта си – да приближат максимално много хора до културните им корени със средствата на съвременното изкуство – музикално и стратегически“ – коментират от лейбъла на Оратница – Fusion Embassy.

Билетът за концерта е на стойност 5 лева и може да бъде закупен на място.

Началният час е 20.00 часа, а мястото е Маймунарника (Борисова Градина).

***
По време на снимките на клипа няма пострадали кукери 🙂
Fusion Embassy и Оратница благодарят на целия снимачен екип и специално на Аксиния Велинова (скрипт), Младен Минев (асистент), Иван Бошев (Пекарната) и парк бара на Седмочисленици, който се превърна в офис продукция.

Сподели в: