Опероса Евксиноград

Организаторите на Опероса представиха предстоящия фестивал на изискано събитие, което се състоя на 26-ти април, четвъртък, в CCS. Специалните гости на музикалната вечер имаха възможността да се насладят на оригинална програма, включваща изпълнението на три арии от операта “Дон Жуан”. Атмосферата и декорите на избраното място представляваха уникална комбинация от съвременния стил и бароковите течения в оперното изкуство.
По време на представянето на фестивала се проведе томбола, в която един от гостите спечели специална награда – два билета за едно от представленията от фестивала през юни заедно с безплатна резервация за луксозен хотел на морския бряг.

Организаторите на Опероса Евксиноград искрено се надяват, че единственият по рода си музикален проект ще постигне голям успех и ще се превърне в ежегоден, престижен и изискан фестивал за истинските ценители на оперното изкуство в България. Основната цел е да бъде представена операта в България на международно ниво, особено в годината на присъединяването ни в ЕС. Това, което прави изключителен фестивала, са самите продукции, които служат като платформа за младите и талантливи българи, както и за международните певци и артисти, имащи шанса да получат международно признание.
Продукцията се гордее със своя изключителен певчески състав, който ще си сътрудничи с международен екип от диригент, режисьор и дизайнери. Всички млади таланти, които ще участват в “Дон Жуан” са подбрани след серия от кастинги. След дълга дискусия са избрани седемте български оперни таланта от общо 70, които ще имат възможността да пеят пред изтъкната публика сред пейзажа на Евксиноград.
Официалното откриване на Опероса Евксиноград ще бъде на 23-ти юни 2007 г. Със своето поразително и изключително елегантно разположение, както и богато историческо наследство, резиденция Евксиноград се явява най-подходящото място за провеждането на такова престижно мероприятие като Опероса Евксиноград. Фестивалът стартира с четири представления на произведението на Моцарт “Дон Жуан” и се предвижда да се превърне в една от най-интересните летни културни прояви в България.

Дати на представленията:
Събота, 23.06.07
Откриване
Неделя, 24.06.07
Второ представление
Понеделник, 25.06.07
Благотворителен Рецитал, посветен на у-ще “Добри Христов”
Вторник, 26.06.07
Трето представление
Сряда, 27.06.07
Четвърто представление
Катрин Хаатая – Арт директор

Сподели в: