Онник Каранфилян представя графики Изложба за един ден““

Галерия Ракурси (ул.”Хан Крум” 4а) представя “Изложба за един ден” на Онник Каранфилян – един от най-изявените съвременни български графици на 20 март 2008 г. от 18:30 часа.

Изложбата представя графики, създадени след 2000 година, които съчетават класически техники като офорт, суха игла и литография с компютърно обработени фотографии на художника. Чрез смесването на традиционните и иновативни техники авторът динамизира графичното изкуство. (Негова е първата в България графика, създадена изцяло с помощта на компютър и отпечатана на ръчна хартия). Търсенията на Онник са ориентирани към намиране на деликатното равновесие между тях.

Изображенията
в произведенията, също както и техниките, съчетават класически моделирани триизмерни образи с деформации, които преминават от една форма в друга. За автора е интересна играта на формите, която започва със създаването на произведението и приключва при срещата със зрителя.

Като цяло експериментът и двойнствеността бележат творчеството на Онник. Самият подтик за настоящата изложба за един ден идва от  идеята за съпоставка на нетрайното, консуматорското със съществените, значимите неща в света на изкуството.

Сподели в: