"Омъжените не говорят за любов" на Мелъни Гидиън

Тайната е най-могъщият афродизиак…

В понеделник (21 май), на книжния пазар излиза ново заглавие в секцията Съвременен женски роман – „Омъжените не говорят за любов” от Мелъни Гидиън. Романът е остроумно и забавно намигване към онези, които се вълнуват от въпроса за мястото на любовта в брака през XXI век. Книгата ще бъде издадена в над 30 страни, а правата за филмирането й вече са откупени от създателите на „Дневниците на Бриджит Джоунс” и „Четири сватби и едно погребение”. 

Име: Алис Бакъл
Възраст
: 45 години
Професия: преподавател по театрално изкуство
Семейно положение: омъжена за Уилям от деветнайсет години и триста и няколко дни.
Деца: Зои и Питър

Ежедневието на Алис е отегчителна поредица от вечно мрънкащи деца, семейни бюджети и трескави опити да се нареди на най-бързата опашка в магазина. Тя почти се е примирила с петте килограма, които не може да свали, с това, че започва да прилича на майка си и с факта, че явно е пристрастена към Фейсбук и Гугъл. Но най-тревожно е отчуждението, което е настъпило между нея и съпруга й.
Когато в препълнената й електронна поща пристига покана за анонимно онлайн изследване, наречено „Бракът през XXI век”, Алис се включва с нетипичен за нея ентусиазъм. Тя няма представа, че това ще промени коренно живота й.
За целите на проучването Алис получава псевдоним (Съпруга 22) и е прикрепена към случайно избран изследовател (Изследовател 101), на чиито въпроси започва да отговаря съвсем искрено. От години тя не е била толкова откровена. Досега никой не й е задавал толкова интимни въпроси и не я е изслушвал толкова внимателно, не се е интересувал от мислите, чувствата, надеждите, страховете и мечтите й. Скоро Алис осъзнава, че е увлечена по Изследовател 101 и се наслаждава на един „безопасен” флирт в електронното пространство. Но когато той пожелава да се срещнат лично, Алис разбира, че се е влюбила в него. Тя ще трябва да вземе решение, което ще се отрази на семейството й, на брака й, на целия й живот.
Пред сложна дилема е изправен и съпругът й Уилям. Несъзнателно, в опит да съживи брака им, той се озовава в своеобразен Параграф 22. Уилям трябва да направи признание, което може окончателно да го съсипе.
„Омъжените не говорят за любов” е невероятно забавна, но и трогателна история за двойствения живот, който водим, за ежедневието ни, подчинено на технологиите, за паралелните личности, които изграждаме във виртуалната реалност, за лекотата, с която споделяме най-съкровени мисли с напълно непознати хора, за безкрайният лабиринт от статуси във Фейсбук и търсения в Гугъл.
Мелъни Гидиън ни предлага интересен поглед към флирта и изневярата, семейството и секса и въпроса за мястото на любовта в брака през XXI век.

За автора:

Мелъни Гидиън е автор на добре продавана и успешна книга, посветена на тайните на щастливия брак. Носителка на няколко литературни награди, тя пише за авторитетни световни медии.

ИК "Ера"

Сподели в: