Омега ще пеят със Скорпиънс в Будапеща

Легендарната унгарска група Омега, която очакваме за шоу в София на 14 май в зала 1 на НДК, по всяка вероятност ще вземе участие в концерта на Scorpions в Будапеща на 6 юни, издадоха от АРТ БГ и Програмата, организатори на концерта на Омега у нас тази пролет.

Все още информацията не е потвърдена от мениджърите на двете групи, но се водят усилени преговори, уточниха промоутърите.

Унгарските ветерани и немските рок величия Скорпиънс  имат не едно и две съвместни участия на различни сцени и фестивали в Унгария и цяла Европа. Кулминацията обикновено е дуетното изпълнение на Клаус Майне и Янош Кобор на “White Dove”  – суперхита на Скорпиънс, вдъхновен от най-популярната песен на Омега „Момичето с перлените коси“.

За съжаление няма да можем да се насладим у нас на този звезден дует, но затова пък ще видим на живо Омега на 14 май в зала 1 на НДК, след като миналата есен имахме възможността да се сбогуваме с големите Скорпиънс на последния им концерт в София на 25 октомври, част от прощалното им турне.

Концертът на Омега на 14 май в зала 1 на НДК е част от Унгарската седмица у нас (12-17 май) по повод европейското председателство на република Унгария.  Акцентите от програмата са още гостуването у нас на симфоничния оркестър от Будапеща „100 Цигански цигулки“ на 13 май в зала 1 на НДК и  танцово шоу номер 1 в Унгария Presidance  („Унгарският Lord of the Dance”)– на 15 май в зала 1 на НДК.

Наред с трите големи концерта в рамките на Унгарската седмица ще се проведат следните съпътстващи прояви: 

12 май – Откриване на Унгарска кулинарна седмица  – хотел Шератон, 19 ч
12 май – Откриване на изложба „Явления“ с творби на българо-унгарски живописци – Унгарски културен институт, 18 ч
13 май – Гастро Бизнес Форум – хотел „Шератон“, 10 ч
16 май – Среща на унгарски писатели, Унгарски културен институт, 18 ч
17 май – Концерт на Ангела Тошева с творби на Ференц Лист по случай 200-годишнината от рождението му, зала 9 на НДК, 19.30 часа.

Вижте още:
Спечелете билет за 100 цигански цигулки

Сподели в: