"Омбре" – по кината от 20 февруари

На 20 февруари по кината тръгва българският филм "Омбре" – дебютен за Захари Паунов като режисьор. Лентата участва това лято в кинофестивала "Златна роза" и получи диплом за цялостно актьорско изпълнение.

За филма:
България, 2014, 104 мин
Сценарий: Емил Тонев
Режисьор: Захари Паунов
Оператор: Иван Вацов
Музика: Петър Георгиев – Пешето
С участието на: Валери Йорданов, Стефка Янорова, Диана Костова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков
Продукция: Атанас Маринов – “Нак-Зак Вижън” ООД

Копродукция: Десислава Тасева “Снимачен екип”, Димитър Гочев “Камера”, Александър Симеонов “Пик Аудио”, Елизабет Радева “Джънк брадърс”
С подкрепата на: Национален филмов център, PIERLUCCI, “Креативен център” ООД

Определят фима като балкански трагикомичен ийстърн – една история за приятелството, любовта и толерантността, както и за невъзможността да ги постигнем по едно и също време и на едно място, особено тук – на Балканите. Причините за липсата на хармония винаги са много, почти колкото и добрите намерения по пътя към нея. Егоцентризмът и вътрешният хаос или горещият темперамент и навикът първо да действаме, а после да мислим, ще доведат до трагическата грешка, чиято жертва, както обикновено по тези географски ширини, става най-невинният.

Захари Паунов е завършил УНСС през 1986 г., а през 2001 г. се дипломира в НАТФИЗ като филмов и телевизионен режисьор. В киното работи още от много млад. Започва като организатор във филмопроизводството в студия "Бояна". През 1986 г. зам.-директор на филмите "Да обичаш на инат" с режисьор Николай Волев и "Съдията" на Пламен Масларов.

Сподели в: